Hitler'in denizaltısı ağlardan böyle temizlendi

Karasu açıklarında baık haldeki Hitler'in denizaltısı U20'yi saran hayalet ağlar temizleniyor

Hitler'in denizaltısı ağlardan böyle temizlendi
Hitler'in denizaltısı ağlardan böyle temizlendi
+1
Video için play'e tıklayın

sakaryayenihaber.com -

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi lideri Adolf Hitler'in talimatıyla Tuna nehrinden Karadeniz'e indirilen 6 denizaltılık filodaki U20 denizaltısı, 1944 yılında yine Hitler'in talimatıyla mürettebat tarafından batırıldı.

Sakarya'nın Karasu İlçesi sahilinden 2,5 kilometre açıkta bulunan denizaltı, hayalet ağ olarak bilinen balıkçı ağlarıyla kaplandı.

BAKAN YARDIMCISI DUYURDU

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı Tahsin Ceylan tarafından çekilen görüntüleri paylaşarak "Bu tarihi korumalı ve dalış turizmine kazandırmalıyız. Ancak şimdi hayalet ağlara teslim" ifadelerini paylaştı.

BAKAN PAKDEMİRLİ TALİMAT VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bu gelişme üzerine batık denizaltının hayalet ağlardan temizlenmesi talimatını verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay'ın da bizzat katılımıyla hafta içinde batık denizaltında çalışma başlatıldı.

BATIK TEMİZLENDİ

Batığa inen profesyoneli dalgıçlar, algarna, hayalet ağlar ve avcılık sırasında kopan av araçlarının büyük kısmını çıkardı. Batıktaki temizlik çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Temizlik çalışmasına Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz ile Daire Başkanları Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz ile Hüseyin Akbaş da katıldı. Kaan GÜMÜŞEL

02 Kas 2020 - 12:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.