'İŞGAL GİRİŞİMİYLE KARŞI KARŞIYA KALINDI'

Memur-Sen Sakarya İl Temsilciliği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında sendika üyeleri, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının basılı olduğu dövizler ile "Milli iradenin öncüsü, 15 Temmuz'un nöbetçisiyiz. Her şehit bir meşaledir" yazılı pankart taşıdı. Burada üyeler adına konuşan Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Murat Mengen,15 Temmuz 2016'da ülke olarak uluslararası karanlık bir işgal ve darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını anımsattı.

ULUSLAR ARASI KUMPAS

Arkasında emperyalist güçlerin ve malum odakların olduğu FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin amacının millet iradesine zincir vurmak ve Türkiye'yi sömürüye açık hale getirmek olduğunu belirten Mengen,uluslararası bir kumpas olan ve FETÖ'nün taşeronluğunu üstlendiği 15 Temmuz darbe girişiminde 250 şehit verildiğini ve 2 binden fazla vatandaşın gazi olduğunu aktardı.

KARANLIĞA UYANACAKTIK

Kalkışma sırasında devletin kurumlarının işgal edilmeye çalışıldığını ifade eden Mengen, "O gece okyanus ötesinden planlanan bu hain darbe başarılı olsaydı, Türkiye bir kaosa ve karanlığa uyanacaktı.Ümmetle ve İslam dünyasıyla ilişkimiz kesilecek, siyo-emperyal eksenin parçası olacaktık. Darbe başarılı olsaydı, Türkiye bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti.Muhacirlerin, mazlumların, mağdurların sığınağı olan tek yurt da ortadan kalkacaktı." şeklinde konuştu.Açıklama, Diyanet-Sen Sakarya Şube Başkanı Nihat Meraklı'nın şehitler için yaptığı duayla sona erdi.

#

16 Tem 2019 - 11:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.