İSTİSMAR VE ŞİDDET İÇİN YÜRÜDÜLER

Sakarya'da "çocuk istismarı ve kadına şiddet" konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte, “Çocuk bedenime dokunma” yazılı pankartlar taşındı.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) üyeleri, "çocuk istismarı ve kadına şiddet" konusunda farkındalık oluşturmak içinSakaryaBisiklet ve Doğa Sporları Derneğinin katkılarıyla yürüyüş düzenledi. Ellerinde "Çocuklar susar siz susmayın", "İstismara sessiz kalma", "Ailede şiddet geleceği karartır", "Çocuk bedenime dokunma" yazılı pankartlarla Yeni Cami önünde buluşan grup, kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı slogan atarak yürüdü. Atatürk Bulvarı'ndan Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüyen grup, burada çocuk istismarı ve kadına şiddetin konu edildiği resim sergisi önünde toplandı.Burada düdüklerle protesto eylemini sürdüren grup bir süre slogan attı.

BAŞKANLARDAN TEPKİ

TKBSakaryaŞube Başkanı Tevhide Yağan, burada yaptığı açıklamada, etkinliğe kadınların ilgi göstermemesini eleştirdi. Kadınlardan çok erkeklerin katıldığı ve babaların dinlediği bir etkinlik olduğunu üzülerek ifade ettiğini vurgulayan Yağan, çocukların cinsel şiddete istismara uğramaması gerektiğini Türkiye'de böyle olayların yaşanmasının üzücü olduğunu aktardı. Kadınların, devletin ve herkesin çocuklara sahip çıkması gerektiğini belirten Yağan, "Bir ülkede çocuklar öldürülüyorsa onlara tecavüz ediliyorsa eksik olan vicdandır, ahlaktır ve en önemlisi eğitimdir. Küçük bedenlere tecavüz edip öldürmenin hiçbir mazereti ve özrü olamaz. Tecavüz, taciz, istismar gibi kelimelerin çocuk kelimesi ile aynı cümlede kullanılması hem vicdanlara hem de topluma çok ağır yük getiriyor." diye konuştu. SakaryaBisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar da"Hayvanlar aleminde bile yavruya saldırı yok. Bunu izlediğimiz belgesellerde de görüyoruz. Çocukların istismarı insanlık dışı bir şey. Lütfen duyarlı olalım çocuklarımıza kadınlarımıza sahip çıkalım, onları koruyalım."dedi.

#

04 May 2019 - 10:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.