'İthal kurbana ihtiyacımız yok'

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, Türkiye’nin ithal kurbanlık ihtiyacının olmadığını belirterek, “Ülkemizdeki sığır varlığı, ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek potansiyele sahiptir.” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, kurban bayramı öncesinde vatandaşları uyardı. Candemir, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, bazı kesimlerin kırmızı et talebinin arttığı yönünde yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türkiye’de kasaplık canlı hayvan üretiminin son yıllarda büyük oranda artış gösterdiğini ifade eden Candemir, “Ülkemizdeki yaklaşık 2 buçuk milyon baş kasaplık sığır varlığı, kırmızı et piyasasının yıllık talebinin yanı sıra, kurban döneminde oluşacak ihtiyacı da rahatlıkla karşılayabilecek potansiyele sahiptir” dedi.

“İTHALAT ZARAR VERİYOR”

Avrupa Birliği Ülkelerinden kasaplık hayvan temin edilmesinin yerli üretimi zor durumda bırakacağını ifade eden Candemir, bu ithalatın sektörün son dönemde kaydetmiş olduğu gelişime de zarar vereceğini söyledi. AB ülkelerinde et verim yönlü sığırcılık yapan işletme sayısının oldukça sınırlı olduğunu ifade eden Candemir, “Bugün ülkemizdeki hayvansal üretimi ve gelişmeyi durdurmak için yapılan bu girişim, ülkemizi sürekli ithalata bağımlı hale getirecektir” dedi. Uygulamanın yerli üretim sektörünü bitirmeye yönelik olduğunu ifade eden Candemir, bu durumdan süt sığırcılığının da etkileneceğini söyleyerek, doğan erkek buzağılara da pazar bulunamayacağına dikkat çekti.

“TALİHSİZ BİR GİRİŞİM”

AB ülkesindeki sığır varlığının Türkiye’den çok daha az sayıda olduğunu ifade eden Candemir, “Besicilik canlı sığır ithalatı yapılması yönündeki talepler bazı kesimlere kısa vadeli çıkar sağlama amacı taşıyan ve yerli üretim sektörünün gelişimini olumsuz yönde etkileyen talihsiz bir girişimdir.” dedi.

#

24 Ağu 2013 - 09:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.