Karantina misafirleri için ne kadar harcandı?

Yurt dışından Türkiye’ye getirildikten sonra Sakarya’daki öğrenci yurtlarında 14 gün karantinada kalan vatandaşlar için Kızılayın yaptığı harcama belli oldu. AFAD da geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir açıklama yapmıştı…

sakaryayenihaber.com –

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla bulundukları ülkelerden Türkiye’ye getirilen vatandaşlardan 2 bin 540’ı Sakarya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK öğrenci yurtlarında 14 gün misafir edildi.

Karantinada kalan vatandaşlar ile onlarla ilgilenen personelin gıda ihtiyaçları ise Türk Kızılay Sakarya Şubesi tarafından karşılandı.

60 Kızılay personelinin görev aldığı çalışma boyunca yaklaşık 2,5 milyon lira harcandığı öğrenildi.

AFAD’dan 1 Milyon 738 bin lira

Karantina misafirlerinin ulaşım ve çeşitli ihtiyaçlarını üstlenen Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü de geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapmıştı. AFAD açıklamasına göre karantinadakilerin ihtiyaçları, takviye olarak işe alınan çağrı elemanı ve temizlik personelleriyle birlikte 1 milyon 738 bin lira harcandı.

Sakarya Yenihaber

30 May 2020 - 21:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.