Sakarya Üniversitesi “Yaşayan Kampüs” projesi kapsamında, kurulan ağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir iktisadi işletme ile kampüs alanı içinde bulunan kafe ve kantinlerin işletilmesi yönündeki haberler üzerine, SAÜ Kantin işletmecileri, dün bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kampüs girişinde bulunan bir kafeteryada bir araya gelen kantin işletmecileri bu karar ile mağdur edildiklerini ifade ettiler.
15 YILLIK GEÇMİŞ
Kantin işletmecileri adına konuşan Haluk Seyhan, 15 yıldır Sakarya Üniversitesinde kantin işletmeciliği yaptıklarını ifade etti. Seyhan, “Hepimizin evlatları var. Onları büyütüh yetiştirmek için çalıştık. Emek verdik, ancak okulların açılmasına yaklaşık 1,5 ay kala sözleşmelerin yenilenmeyeceği yönünde, SAÜ’nün ilgili makamlarından aldığımız tebligatlarla öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.
YASAL SÜRE
Devletin kendilerinden kamunun faydası için ayrılmasını istiyorsa, hiçbir itirazda bulunmadan bunu yapmaya hazır olduklarını ifade eden Seyhan, “Fakat bu uygulama kamunun dışında farklı odakların etkisi altında yapılıyorsa vatanını seven Cumhurbaşkanımızın sevdalısı olan bizleri ve ailelerimizi, vicdanen huzursuz ve rahatsız ediyor. SAÜ’de çalışan tüm kantinlerin sözleşmelerinin uzatılmaması bilgisinin yasal olarak gerekli zamandan daha fazla ilerisinde verilmesi bizleri maddi ve manevi olarak zor duruma sokmuştur” denildi.
TAKİPCİ OLACAĞIZ
Bu durumun tüm sorumluluklarını yerine getiren, vergisini ödeyen esnafın kulağından tutularak sokağa atılması olarak değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, “Biz bu muameleyi hak etmiyoruz, ve mağdur ediliyoruz” denildi. Kendilerinin öğrencilere her zaman abilik ve ablalık yaptıklarını belirten Seyhan, “Bu sürecin titizlikle tekrar ele alınmasını, üniversitemizin mağduriyetimizi gidererek yeniden değerlendirmesini istiyoruz. Sürecin takipçisi olacağız” sözleri ile açıklamasını tamamladı.