Karasu'daki Cuma Namazına inceleme!

Karasu'da Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü ve AKP İlçe Başkanının talimatlara aykırı olarak seccade yerine özel getirilen halıda Cuma namazı kılmasıyla ilgili inceleme başlatıldı

sakaryayenihaber.com -

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgıı nedeniyle toplu ibadete kapatılan camiler, 10 hafta sonda geçtiğimiz Cuma günü Cuma namazıyla birlikte açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı kararına göre Cuma namazı cami avlularında, öğle ve ikindi namazları ise cami içlerinde sosyal mesafe kurallarına göre kılınabilecek.

Haftalar sonraki ilk Cuma namazı için Müftülük tarafından belirlenen camilerin dışında, bazı okulların bahçeleri ve meydanlarda kılındı.

Yine Diyanet İşleri'nin kararına göre herkes kendi seccadesiyle gelmek zorundaydı.

Ancak Karasu'da; Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu İlçe Müftüsü Mustafa Aydın ve AKP Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, müftülük getirilen halının üzerinde namaz kıldı.

Basında yer alan haberlerin ardından Sakarya Valiliği'nin talimatı üzerine Sakarya İl Müftülüğü inceleme başlattı.

Talimatlara aykırı şekilde kılınan Cumanamazıyla ilgili Karasu Müftüsü ve sorumluların savunması istenecek.

Sakarya Yenihaber

01 Haz 2020 - 16:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Dilek ugur - Ne sacma burda onemli olan bir kerelik olmasi deyilmi serilip kaldirilcak orda kalmicak onlardan sonra kilanda olmucak kotu niyetli zihniyetli insanlarin eline koz dusmus onlarda bunu degerlendirmeye calismis hepsi bu rabbim firsatcilarada firsat vermesin amin ecmain

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 16:37
03

Arif - Cenaze namazı degil, Cuma namazı olacak sanırım. Bir de inceleme sonucunda hiç bir sey olmaz, minareye kılıf çoktan bulunmuştur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 16:37
02

Ne farkeder - Keşke burada farklılık olmasaydı seccadenizi alıp halkın arasina girseydiniz bu ülke bu algıyı kıramıyor yukseklenmek neyin nesidir başkan olsan ne olur yöneldigin yönü iyi bilmek gerekir çok abartılacak birşey yok fakat senin en ufak bir açığının aradığının farkında olmalısın başkan 10 düşünüp bir yapacaksın yedirmiyorsan yemeye çalışırlar hemde ac kurt gibi senin iyi niyetinden şüphemiz yok fakat insanoğluna iyilik ya ra maz alışmışlar alışmışlar haramı domuz gibi yemeye..!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 16:37
01

S.Caner - Bunların bir ayrıcalığı mı var,ceza. verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 16:37