"Kedi gördüm" dedi, rezalet ortaya çıktı!

TOPÇA'da yapılan kaçak et operasyonunun ihbarcısı olan kadın E.K sakaryayenihaber.com'a yaptığı açıklamada,"Ben içeriye bir kedi ve hayvan kafaları atılırken gördüm, ihbar ettim. Arkasından bunları tespit ettiler" diye konuştu

Kaçak etler çöp kamyonuna...
Haber albümü için resme tıklayın

Kaçak etler çöp kamyonuna...

sakaryayenihaber.com - Azim Çelik'in haberi

ERENLER'de bulunan Toptancılar Çarşısı(TOPÇA)'nda dünkü"kaçak et" skandalı bir ihbar üzerine ortaya çıktı.İddiaya göre E.K isimli kadın Tarım İl Müdürlüğü'nü arayarak "TOPÇA'da kaçak et kesiliyor, kedi de gördüm" şeklinde ihbarda bulundu.Bunun üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Emniyeti'ne bağlı polislerle belirtilen adrese baskın yaptı.

Belirtilen adreste bulunan 2 et deposunun kapısını çalıp içerdekilere seslenen polisler, açan olmayınca içeriye kapıyı kendileri açıp girdiler. İçeri girildiğinde ise büyükbaş hayvan kafaları, sakatatlar ve kilolarca et gören gıda kontrol görevlileri şaşkına döndü. İçerde bulunan tonlarca et numuneler alındıktan sonra çöp kamyonuna koyulurken, et saklama ve kesim ruhsatı olmayan depolarda çalışan 2 kişi gözaltına alındı. sakaryayenihaber.com, skandal olayı ortaya çıkaran E.K isimli kadına ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ihbarcı, dükkanın önce iyi bir yer olduğunu düşündüğünü ancak yaklaşınca küçük bir araçtan içeriye hayvan kafaları ve kediatıldığını gördüğünü belirterek, "Ben oraya aracımla gittim, dükkanın ön tarafında güzel et fotoğrafları gördüm. Araçla birlikte merak edip ön girişine geçtim. Bu sırada dükkanın önüne yanaşmış küçük bir araçtan içeriye inek kafaları atıldığını gördüm. Bir hayvan kafasından sonra atılanlardan birinin kedi olduğunu fark ettim. Kedinin dört bacağını ve kuyruğunu net şekilde gördüm, beyaz bir kediydi. TOPÇA Başkanını buldum, gittim durumu anlattım. Olayın dakikasını söyledim, kameralara bakıldı. Bahsettiğim konu tespit edildi şuanda. Konuyu zabıta, tarım il müdürlüğü ve yetkili kişilere bildirdim. Olaydan 1 saat sonra beni aradılar, kayıtların çözüldüğünü söyledi başkan. Bu meseleyi çözeceğiz dedi." ifadelerini kullandu.

Yapılan incelemelerde içeride kediye rastlanmazken, bulunan etlerden alınan numuneler Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün uzmanları tarafından labaratuvarda incelenecek. Konuyla ilgili net bilgiler ise bu incelemelerin sonrasında ortaya çıkacak.

Sakarya Yenihaber

16 Kas 2019 - 11:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.