Kestane fiyatı arttı

Bu yıl yerli kestanenin kurtlanması ve hastalanması sebebiyle kış aylarının vazgeçilmezi olan kestanenin pazar tezgahlarındaki fiyatı arttı.

‘KURTLANDI’

Kestaneyi normal fiyatların biraz üzerinde sattıklarını ifade eden Katlı Pazar yeri esnaflarından Orhan Çay, “Kestane fiyatları bu sene biraz yüksek çünkü yerli kestanede kurt çıktı, kırağı vurdu. Çıkan kestanede yurt dışına ihraç edildi. Geri kalan miktar ise az oldu. Şu an İzmir’den gelen kestaneleri satıyoruz. Normal kestane en fazla 20 lira olması gerekirdi fakat bu sene biraz fiyatlar yüksek” şeklinde konuştu.

‘VERİM ALINAMADI’

Kestane sezonunun bitmek üzere olduğunu dile getiren İshak Onbaşıoğlu ise, “Kestane fiyatlarının artışı sezon bitimine doğru olduğumuz için gayet normal. Kestane şu an İzmir bölgesinden geliyor. Düzce ve Akyazı bölgesinde bu sene kestaneye hastalık vurduğu için pek verim alınamadı. Yerli kestanemiz bu sene 15-20 gün erken bitti. Fiyatlar 15’ten başlayıp 40 liraya kadar çıkıyor. Sezon bittiği için fiyatlarda 5-10 lira bir artış var” dedi. Merve KURTULAN/Nilüfer Nisa İNOĞLU

#

14 Oca 2021 - 08:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.