Mangalcı tayfanın 'gök taşı' sevinci! Sonradan anlaşıldı...

Sakarya-Düzce sınırı olan Akçakoca'da mangal yaptıkları sırada duydukları gürültünün peşine giden köylüler, fındık bahçesinde 9.5 kilo ağırlığında bir taş buldu. Buldukları taşın meteor parçası olduğunu iddia eden köylüler, kesin tespitin yapılması için yetkililerden yardım istedi.

Mangalcı tayfanın 'gök taşı' sevinci! Sonradan anlaşıldı...
Mangalcı tayfanın 'gök taşı' sevinci! Sonradan anlaşıldı...
+1
Video için play'e tıklayın

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Sarıyay köyü Yaylacık Mahallesi'nde evlerinin önünde mangal yaparak sohbet eden İlker ve Sinan Racı, akşam gökyüzünde gördükleri bir duman bulutu sonrasında gelen gürültünün kaynağını ararken evlerinin önündeki fındık bahçesinde bir ağacın dibinde parıldayan büyük bir taş kütlesi gördü. İki arkadaş, sıcak olması nedeniyle yaklaşık 2.5 saatte 1 metre derinlikten çıkarabildikleri taşın meteor parçası olabileceğini düşünerek incelemeye başladı. İnternet üzerinden yaptıkları araştırma sonrası buldukları taşın meteor parçası olduğuna kanaat getiren ikili büyük sevinç yaşadı. İlk bulgular taşın gök taşı olmadığı yönünde.

Düştüğü yerden duman çıkaran taşı kazma kürekle çıkardılar

Olay gününü anlatan İlker Racı, gökten gelen cismin düşmesinin ardından fındık bahçesinde 1 metre derinliğe düşen meteor parçasını almak için çalışma başlattıklarını söyledi. Sohbet ettikleri sırada taşın bahçeye düştüğünü belirten Racı, "Arkadaşımla akşamüstü burada arkadaşımla sohbet ediyorduk. Arkamızdan arı sesi gibi bir ses geldi. O tarafa yöneldik baktık. Oradan siyah bir bulut gibi bir şeyin düştüğünü gördük. Alt tarafa armudun altına doğru düştüğünü gördük. Merak ettik koştuk oraya, çukur vardı içinde de bunu gördük. Hala daha duman çıkıyordu oradan. Bir zaman bekledik 'nedir bu' diye. Kazma küreği aldık elimize" dedi.

Meteor olduğu tespit edilirse satacaklar

Taşın sıcaklığı nedeniyle dokunamadıklarını söyleyen Sinan Racı ise, "2.5 saat bekledik. Kazma kürekle bulunduğu yerden aldık. Babamın arıcı eldivenleri ile alarak yukarı çıkardık. Sonra soğumasını bekledik. Bunu nasıl değerlendireceğimizi bilmediğimizden bir haber olsun istedik. Belki biri bize yardımcı olur. Biz bunu satmayı düşünüyoruz yani. Biz bunu sobanın üzerine de koyduk, hiçbir değişim olmadı" diye konuştu.

08 Mar 2021 - 10:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Cenk - 4 litre su içine 2 çay kaşığı tuz 1 baş soğan 2 diş sarımsak ile birlikte 5 saat kısık ateşte kaynatın ondan sonra 2 gün soğumaya bırakın sonrasında istediğiniz fyata satabilirsiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mart 10:31