Milli İrade STK'larından Engin Özkoç'a tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, AKP'li Özlem Zengin'i kast ederek kullandığı "Bu kadına haddini bildiriniz" ifadeleri Sakarya'da protesto edildi

Milli İrade STK'larından Engin Özkoç'a tepki
Milli İrade STK'larından Engin Özkoç'a tepki
Video için play'e tıklayın

Serkan Ok - Şengül Kabaöz'ün haberi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulunda tartışma yaşadığı AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le ilgili meclis başkanına “Bu kadına haddini bildiriniz” ifadelerini kullanmıştı.

Özkoç’un bu ifadeleri; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP’lilerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu.

Engin Özkoç’a bir tepki de Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları’ndan geldi. CHP’nin Ankara Caddesi üzerindeki İl Örgütü önünde toplanan sivil toplum kurulu temsilcileri Engin Özkoç’a sert tepki gösterdi.

Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi Kadın Kolları’ndan Gülay Kaymakçı’nın okuduğu açıklamanın tamamı şu şekilde:

“TBMM genel kurulunda yaşanan bir tartışmada Engin Özkoç’un Özlem Zengin’e sarf ettiği “bu kadına haddini bildiriniz” ifadesini şiddetle kınıyoruz.

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un olayın akabinde Özlem Zengin’e “bu sözün ne anlama geldiğini bilmiyordum” diyerek özür dilemesi insanilik bağlamında olumlu olsa kabahatinin üstünü örtecek yeterlilikte değildir.

Soruyoruz, Sayın Özkoç; dün bu ülkede “başörtülülere haddini bildiriniz” diyen köhne zihniyetin sebep olduğu acıları, bu toplumda açtığı derin yaraları göremeyecek kadar bu ülkeye yabancı mısınız?

“Anlamını bilmiyordum” dediğiniz sözcüklerin, bu ülkedeki başörtülü kadınların hayatında nasıl bir yara olduğunu siz unutsanız da biz unutmadık. Binlerce başörtülü kadın çalışma yaşamının dışına itildi, on binlercesi eğitim hakkından mahrum bırakıldı ve hatta Medine Bircan vakıasında olduğu gibi sağlık hizmeti alamadığı için ölüme terk edildi. Bu sözcükler geçmişte sadece Sayın Merve Kavakçı’ya değil ülkenin tüm başörtülü kadınlarına meydan okuma ifadesi olarak kullanıldı. Ve çok ağır bedeller ödetildi. Bedeli ödenmiş ve zararı hala tamir edilememiş bir geçmişi sahiplenmeye devam ediyorsanız söyleyin bilelim. Yeniden turnikelere sıkıştırılacak, peruklu fotoğraf çekerek hastanelerde tedavi olacak, iş yerlerimizden kapı dışarı edileceksek, bu ülkenin ana muhalefet partisi olarak bu ülkenin başörtülü kadınlarına vaatleriniz bunlarsa bunu açıkça ifade edin de bilelim.

Sayın Özkoç’a açık çağrımızdır:

Dün bu sözcükler sadece Merve Kavakçı’ya söylenmediği gibi bugün bu sözcükler sadece Özlem Zengin’e söylenmemiştir. Sayın Özkoç’u bu ayrıştırıcı, tahkir edici, şiddet dolu ifadelerinden dolayı tüm başörtülü kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Yıllar sonra Mecliste böyle çirkin bir saldırıya maruz kalmalarından dolayı Sayın Özlem Zengin hanımefendinin şahsında tüm kadın vekillerimizin üzüntüsünü paylaşıyor ve olay karşısındaki direnişlerini dik duruşlarını selamlıyoruz.”

Sakarya Yenihaber

21 Kas 2019 - 13:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.