NAYİR: SU YÖNETİMİNDE TEKNOLOJİ ÜST SEVİYEDE

22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle SASKİ Genel Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Şehrimizde su yönetimi noktasında kullanılan teknoloji üst seviyede” dedi.

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i SASKİ Genel Müdürlüğü’nde ağırladı. Keleş’e Genel Müdür Yardımcıları Sebahattin Belik ve Sezar Ercan da eşlik etti. Vali Nayir’in 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Keleş, SASKİ’nin su yönetim teknolojisi ve yatırımlarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Dünyada ve Türkiye ‘de temiz su kaynaklarının artan nüfus, gelişen sanayi, iklim değişikliği ve çeşitli nedenlerle her geçen gün daha da azaldığını söyleyen Keleş, “Çeşmelere Türkiye’nin en kaliteli içmesuyunu ulaştırmanın yanı sıra şehrimizin su geleceği için de büyük yatırımlar yapıyoruz” dedi.

ALTERNATİFSİZ KAYNAK

Akçay Barajının bu yıl tamamlanacağını ve bu baraj ile Sapanca Gölünden kullanılan suyun azaltılarak, korunmasının sağlanacağını ifade eden Keleş, “Akçay Barajından suyu cazibeyle alarak enerji tüketmeyecek, hem de isale hattı üzerine kuracağımız 3 HES ile enerji üreteceğiz. Atıksu arıtma oranlarında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz” diye konuştu. 22 Mart Dünya Su Günü’nün kutlu olmasını dileyen Vali Nayir, “Suyun canlı yaşamına ve dünyamıza sunduğu katkıların önemi saymakla bitmez. Bu nedenle daima sahip çıkılması, israf edilmemesi gereken alternatifsiz bir kaynak” dedi.

GELECEĞE HAZIRLIYOR

Nayir şöyle devam etti, “Susuzluk dünya genelinde her geçen gün daha çok insanın yüzleşmek zorunda kaldığı acı bir gerçek. SASKİ suyu yöneterek kritik bir görev üstleniyor. Şehrimizde su yönetimi noktasında kullanılan teknoloji üst seviyede. Çeşmelere son derece kaliteli içilebilir su ulaştırılıyor. Sadece bugünü değil geleceği de düşünerek yapılan altyapı yatırımları, barajlar ve temiz enerji kaynakları Sakarya’yı öne taşıyan nitelikler olarak ön plana çıkıyor. Sakarya bir anlamda geleceğe de hazırlanıyor. Bu anlamda şehrimize önemli hizmetler sunan SASKİ’nin tüm çalışanlarını tebrik ediyor, kendilerine kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Gökhan Koşunda

#

25 Mar 2019 - 12:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.