Nostaljik tramvay bir daha gündeme gelmemeli

SATSO meclis üyelerinin toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin askıya aldığı Çark Caddesi'ne nostaljik tramvay projesi gündeme geldi

Nostaljik tramvay bir daha gündeme gelmemeli
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin üzerine durduğu ve Yenicami - Atatürk Bulvarı - Çark Caddesi - Millet Bahçesi arasında çalışması planlanan nostaljik tramvay projesi oldukça tartışılmıştı.

Başta Çark Caddesi esnafının karşı çıktığı projeyle ilgili olarak Büyükşehir Meclisinin son toplantısında, projenin bir süreliğine askıya alındığı belirtildi.

Konu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis toplantısında bir kez daha gündeme geldi.

Meclis üyeleri, nostaljik tramvay projesine karşı olduklarını dile getirdi.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ da; projeleri, üyelerinin menfaatine göre değerlendirdiklerini ifade etti.

"Mümkünse bir daha gündeme gelmemeli"

11. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Ahmet Serbes, Büyükşehir Belediyesi’nin Nostaljik Tramvay Projesi konusu ile ilgili değerlendirmede bulunarak “Tramvay konusunda caddeye bir kazma vurulduğunda telafisi olmayacağı bir sorun çıkacağı belli oldu. Bizler de bunun gerçekleşmesini istemedik. Akgün Başkanımızın büyük katkıları ile bizleri dinleyen yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz meclisinde çok güzel kararlar aldılar şehrin asıl sorunlarını ön plana aldıklarını ve tramvay projesini arka plana aldıklarını belirttiler. Pandemi sürecinde esnaf halkı çok zor bir süreç yaşadı. Bu tramvay konusunun mümkünse bir daha gündeme gelmemesi gerekmektedir.” dedi.

“Tramvay Ticareti Geliştirmeyecekse…”

6. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Enes Akcan, “Caddeler bir şehrin simgesidir ve bu caddelerde faaliyet gösteren esnaflarımız da o şehrin marka değeridir. 2002 yılında çark caddesinin araç trafiğine kapatılmasından sonra insan sayısı hızla arttı ancak caddedeki esnafın cirolarının aynı oranda artmadığı gerçeği var. Bu da sadece caddelerdeki esnafın maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Caddenin çok insan sirkülasyonu nedeniyle değeri artmış gibi gözüküyor fakat esnaf aynı oranda büyüyemiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız mutlaka iyi niyetle bir tramvay projesi gerçekleştirmek istiyor. Ancak bu projenin artı ve eksileri iyice değerlendirmek gerekmektedir. Caddenin çok daha büyük bir otopark sorunu olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Önceliği olan sıkıntılarımız var. Tramvayı yapıp da görsel olarak bir güzellik yakalayabiliriz ancak bu güzellik ticareti geliştirmeyecekse yeniden ele alınması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altuğ; “Üyelerimizin Menfaati Önceliğimizdir”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, meclis üyelerinin değerlendirmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Altuğ konuşmasında “Biz iş dünyası temsilcileri ve bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü olarak bazı konularda yeteri kadar tecrübe sahibiyiz. Açılmayan kapıları nasıl açabileceğimizi biliyoruz ve açılmayan kapıları dolanır bir şekilde açarız. Bizlere kapıları açmayan mahcup olsun. Bizim önceliğimiz üyelerimizin menfaatidir. Şehirdeki herhangi bir kurum üyelerimizin menfaatine dokunursa, herkesten önce karşısında ben dururum.” dedi.

"Ticaret erbabı yapılmamasından yana"

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Nostaljik Tramvay konusuna da değinen Başkan Altuğ, “Çark caddesinde konuştuğumuz tüm ticaret erbabı üyelerimiz Nostaljik Tramvay’ın yapılmamasından yanadır. Üyelerimizin razı olmadığı bir projeye sıcak bakamayız. Benim tek olmazsa olmazım SATSO üyelerinin menfaatidir. Tabi ki şehrimize karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğun her zaman bilincinde olduk. Şehir adına da faydalı olacak tüm çalışmaları sonuna kadar destekler yanlış olanın önünde dururuz.” İfadelerini kullandı.

Sakarya Yenihaber

25 Haz 2020 - 14:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.