Patlama sesinin kaynağı "sonik patlama" mı?

Hendek ve Akyazı ile çevrelerinde duyulan patlama sesinin Eskişehir'e kadar olan bölgede duyulduğu ifade ediliyor. Esrarengiz patlama sesinin kaynağınun "Sonik patlama" olabileceği öne sürülüyor.

sakaryayenihaber.com -

Saat 16.20 sularında Hendek ile Akyazı arasındaki dağlık alandan büyük bir patlama sesi duyuldu. Taraklı ve Geyve ilçelerinde de duyulan patlama sesinin ardından emniyet güçleri ile itfaiyeye çok sayıda ihbar geldi.

Polis, jandarma, İtfaiye ve AFAD ekipleri sesin kaynağını bulmak için tüm ilçelerde araştırma başlattı.

Aynı dakikalarda ise Eskişehir ve Bilecik illerinden de benzer şekilde patlama sesi duyulduğu haberleri geçildi.

Bu kadar geniş alanda duyulan sesin, daha önce de ilimizde yaşanan "sonik patlamadan" kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

Bölgeden geçiş yapan bir savaş uçağının ses duvarını aşması sonucu söz konusu patlama sesinin meydana geldiği öne sürülüyor.

Sakarya Yenihaber

#

26 Oca 2021 - 17:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.