RAMAZAN'A SAYILI GÜNLER KALA MARKET FİYATLARI TAVAN YAPTI: RAMAZAN ZOR GEÇECEK

Ramazan’a sayılı günler kala market ve pazar fiyatları uçuşa geçti. Vatandaş gelen zamlar nedeniyle tezgahlara bakmakla yetindiklerini belirtirken, “Her şeye zam geliyor. Ramazan zam değil indirim ayıdır. Bu fiyatlar Ramazan’ın zor geçeceğinin habercisi”

GİRDİLER ARTTI

11 Ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Mübarek ay öncesi alışverişe çıkan vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle marketlerden eli boş dönüyor. Vatandaş, esnafın Ramazan’ı fırsat bilerek zam yaptığını iddia ederek, “Ramazan zam değil indirim ayıdır” dedi. Esnaf ise, “Her kalemde girdilerde artış sağlandı. Fiyatlara zam yapmaktan başka çaremiz yok” diye kendini savundu.

FİLE ARTIK DOLMUYOR

Bütçesine göre alışveriş için çarşı pazara çıkan vatandaş filesini dolduramamasından şikayet ederek, “Bu zamların kabul edilebilir bir yanı yok. Geçmişte mübarek ay yaklaşırken alışveriş yapardık ama bu devirde fiyatlar uçmuş durumda. Ağır hayat şartları yüzünden market reyonlarına ve pazar tezgahlarına bakmakla yetiniyoruz” şeklinde görüş belirtti.

TAVUK VE ET ÜRÜNLERİ

Ramazana girerken yaş meyve ve sebzenin yanı sıra tavuk ve et ürünleri de büyük oranda zamlandı. Tavuk fiyatlarına yüzde 20’ye yakın zam geldi. Yaş sebzelerin halden çıkış fiyatlarının da yüzde 15’in üzerinde arttığı öğrenildi. Ramazan kolileri ise geçen yıla oranla yüzde 7 ile yüzde 15 arasında zamlandı. Vatandaş, Ramazan öncesi fiyat denetimlerinin sıklaştırılmasını isteyerek, “Bu fiyatlar Ramazan’ın zor geçeceğinin habercisi” dedi.


#

03 May 2019 - 10:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.