Rejime verilen süre doldu, hedefler vuruluyor

Erdoğan'ın Esad rejimine verdiği sürenin dolmasıyla beraber Suriye'deki rejim hedeflerine ağır bombardıman yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyerejimine Şubat ayı sonuna kadar süre vermişti.

Sürenin bu gece dolmasıyla beraber Suriye'deki rejim hedefleri OBÜS ve çok namlulu roket atarlar (ÇNRA) ile vurulmaya başladı. İHA'lar ile tespit edilen rejime ait hedefler, SİHA, OBÜS, ÇNRA ile etkisiz hale getiriliyor. Reuters, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'de Halep Havalanı dahil pek çok önemli üs ve hedefi vurduğunu bildirdi.

LAZKİYE'DEKİ HEDEFLERE OBÜS ATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Independent Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'nin verdiği süre dolmasının ardından İdlib'deki tansiyon gece 00:00'dan itibaren yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle birçok rejim hedefini vurdu. TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye'deki bazı hedeflere obüs atışı gerçekleştirdi.

TEL RIFAT'TAKİ HEDEFLER VURULUYOR

Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG'nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat da hedefler arasındaydı. Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü ateş altına alındı.

ÇOK SAYIDA HAVA ARACI VE TANK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Neyrab Hava Üssü de TSK tarafından vuruldu. İdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse'deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı.

Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

01 Mar 2020 - 02:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.