SAGİR, Suriye için ateşkesçağrısı yaptı

Sakarya Adalet Girişimi Platformu 417. hafta basın açıklamasında ABD’nin Suriye’ye operasyon hazırlığında olduğunu dile getirilerek, atılacak ilk adımın ateşkes sağlamak olduğu dile getirildi.

Sakarya Adalet Girişimi 417. hafta basın açıklamasını AKM önünde gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Duman, Suriye konusunda Müslümanların ciddi bir sınavla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Suriye’deki zulme sessiz kalmayacaklarını dile getiren Duman, “Yerel bir zalimi bertaraf etmenin yolu küresel zalimlerle işbirliği yapmak değildir. Küresel zalimler tıpkı Irak’ta ve Libya’da olduğu gibi buradaki ateşin daha da büyümesine yol açacaktır” dedi.

ATEŞKES

Suriye’de atılacak ilk adım ateşkes sağlamak olduğunu dile getiren Duman, “İkinci adım ise tarafsız gözlemcilerin denetiminde adil seçimlerin yapılmasıdır. Tarafların en kısa zamanda masaya oturmalarının sağlanması için başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerine büyük sorumluluk düşmektedir. Aksi takdirde Suriye’de ateşin daha da büyümesi ve iç savaşın yıllarca sürmesi kaçınılmazdır” dedi.

ODTÜ

Yapılan basın açıklamasında ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili olarak da, “Başörtüsü zulmü ODTÜ’de tekrar hortladı. Kemalist solu temsil eden TGB militanları ODTÜ kampüsünde başörtülü öğrencilere stant açma izni vermedi. Kendilerini çapulcular olarak ifade eden bu grup başörtülü öğrencilere sözlü saldırıda bulundu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

#

08 Eyl 2013 - 11:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.