Sağlık Müdürlüğü'nden o olaya açıklama

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden "Üzerine sıcak su dökülen çocuk için 'tedavi edilmedi' iddiası" başlığıyla yayınladığımız habere açıklama geldi.

Sağlık Müdürlüğü'nden o olaya açıklama
Sağlık Müdürlüğü'nden o olaya açıklama
Video için play'e tıklayın

sakaryayenihaber.com -

Adapazarı Şeker Mahallesi'nde yaşayan Faruk Öztürk isimli vatandaş, 15 aylık çocuğunun üzerine kaynar su döküldüğünü, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çocuğuna gerekli tedavinin uygulanmadığını ve Kartal'daki yanık ünitesine istedikleri sevkin verilmedğini söylemişti.

Sitemizde yer alan bu habere Sağlık İl Müdürlüğü'nden açıklama geldi.İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada ailenin olayın seyrine ilişkin anlatımlarını yalanlamazken, sevk konusu olan hastanenin Kartal değil, Derince olduğunu bildirdi. Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında bizim de haberimizde yer verdiğimiz üzere gereken tedavinin yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"25 Nisan 2020 tarihinde sakaryayenihaber.com internet sitesinde yer alan “Üzerine sıcak su dökülen çocuk için ‘tedavi edilmedi’ iddiası” başlıklı haber üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.

23 Nisan 2020’de yanık vakası olarak 112 ekibimiz tarafından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Acil Servisine getirilen 15 aylık N.Ö. isimli bebeğin hekim kontrolü yapılmış, yanık nedeniyle çocuk cerrahisine danışılmış ve hastanın Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine sevki konusunda ilgili hastaneyle temasa geçilmiştir.

Derince EAH Yanık Ünitesi hekimi, hastayla ilgili talep doğrultusunda vakayla ilgili bilgi alarak hastanın sevkine gerek olmadığını belirterek, yanıkla ilgili yapılması gerekenleri ilgili hekimle paylaşıp, bir hafta boyunca pansuman yapılması ve akabinde Derince EAH Yanık Ünitesinde poliklinik hizmeti önerilmiştir. 112 aracılıyla ilgili hastaneyle yapılan görüşmeler kayıtlarda mevcuttur.

Yanık bölgeyle ilgili önerilen doğrultuda tedaviye başlanarak bebeğin birinci ve ikinci gün pansumanı yapılmıştır. Pansumana devam edilmesi için üçüncü gün ailesi tarafından hastaneye getirilen bebeğin ailesi Derince EAH’a sevkte ısrar etmiş, ilgili hastanenin sevki uygun görmediği aileye hatırlatılmasına rağmen duruma tepki göstererek bebeğin pansumanını yaptırmayarak, sağlık personelini olayı basına taşıma konusunda tehdit etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

25 Nis 2020 - 22:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Halk - Yaa nasıl mış ? Her habere atlıyorsunuz. Doğru yalan demeden.... Buradaki doktor değil kasap zaten yada baytar içinde hiç merhamet te yok küçücük sabihe acımıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:16
02

Emekçi kadın - Sizleri tüm gönlümle alkışlıyorum özellikle araştırdım gerçekten cesur gazeteymissiniz helal olsun susuyoruz diye izlemiyoruz okumuyoruz zannediyorlar, bu milleti salak yerine koyanlardan siz ve sizin gibiler sayesinde kurtulacağız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:16
01

Efraim Kaya - Vatandaşın sesi olduğunuz için teşekkürler gerçekleri kanatabilirsiniz ama o akan kan bile daha önce varır var olun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:16