SAKARYA BAYRAMA SAĞLIK ALANINDA YAŞADIĞI SIKINTILARLA GİRİYOR: SAĞLIKTA SORUNLAR BİTMİYOR

Sakarya’nın sağlık alanındaki sıkıntıları yıllardan beri çözülemedi. Hastane ve doktor eksikliğinin yanı sıra yoğun bakım yatağındaki eksikler nedeniyle de Sakaryalı çevre illere sevk ediliyor. Hastanelerde çekim için verilen randevular bir ayı geçiyor

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Sakarya bayrama sağlık alanında yaşadığı sıkıntılarla giriyor. Başta hastane ve doktor eksikliği olmak üzere yaşanan sorunlar vatandaşları adeta canından bezdirdi. 2015’te sözü verilen bin yataklı hastanenin yeri bile henüz netleşmedi. Duruma isyan eden vatandaşlar, “4 yıldan beri yerinin belirlenmesini bekledik. Diğer illerde sözü verilen hastaneler tamamlanırken biz hala nereye yapacağımızı tartışıyoruz” şeklinde görüş belirtti.

YOĞUN BAKIMLAR YETERSİZ

Sağlığın en büyük problemlerinden birisi de yoğun bakım yatağının yetersizliği. Sakarya’daki kamu ve özel hastanelerdeki yoğun bakım servislerinde yer olmayınca hastalar başta Yalova olmak üzere şehir dışına sevk ediliyor. Hastalarının peşine giden yakınları da büyük mağduriyet yaşıyor. Vatandaşlar, “Yıllardan beri bu şehrin hastaları Yalova’ya gidiyor. Her seçim döneminde verilen sözler seçimlerin ardından unutuluyor” dedi.

MUAYENE OLMAK İMKANSIZ

Kentimizde bulunan hastanelerde muayene olmak isteyen vatandaşlar adeta çile çekiyor. Şehrin en büyük hastanesi olan SEAH’ta başta Kardiyoloji, göz, cildiye, beyin cerrahi ve genel cerrahi olmak üzere bir çok branşta muayene sırası almak imkansıza yakın. Özel branşlarda ise Sakaryalı komşu Düzce’de şifa arıyor. Aynı gün çekilmesi gereken ultrasonlara 15 gün, tomografi ve diğer tetkikler için ise 30 gün sonraya randevu veriliyor.

#

04 Haz 2019 - 07:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.