SAKARYA MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ KIBRIS'A ÇIKARMA YAPTI

İş ve Kültür Gezisi kapsamında Kıbrıs’a giden Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği ve SATSO 34. Meslek Komitesi’nden oluşan 20 kişilik heyet, yatırım olanakları ile ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği ve SATSO 34. Meslek Komitesi’nden oluşan 20 kişilik heyet, ‘İş ve Kültür Gezisi’ kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Heyet, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşe Büyükelçisi Derya Kanbay’ı da ziyaret etti. Kanbay, Kıbrıs’taki yatırım imkanları ile ilgili konuşarak, “Yurt dışından Kıbrıs’a gelen yatırımcıları zorluklar bekliyor. Çünkü yatırımcılar burada yüzde 51 Kıbrıslı Türk ortak bulmak şartı ile iş yapabiliyor” dedi.

HEDİYE

Heyete arazi alımında dikkat edilecek noktalarla ilgili bilgi veren Kanbay, Türk ve Rumlara ait malların alım satımında ilerde sorun çıkmaması için resmi işlerde çok dikkat edilmesi, özellikle ilk sahiplerinin Türk olduğu arazilerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ziyarette Savaş, günün anısı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşe Büyükelçisi Derya Kanbay’a Sakarya Sanatsal Konsept’in Türk Kültürünü anlatan ‘Tepsili İbrik’ ile Sakarya’nın yöresel tadı olan Tuna Tan’ın ‘kabak ve ayva lokumu’ ile Sakarya İl Kültür Müdürlüğü’nün ‘Sakarya Tarihi’ni anlatan kitaplar hediye etti.

#

01 Ara 2015 - 11:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.