Sakarya Nehri'nde "kimyasal madde" şüphesi!

Sakarya Nehri'nde son günlerde oluşan köpükleri görüntüleyip haber merkezimize gönderen vatandaşlar "Buraya kimyasal dökülüyor, suyu zehirliyorlar" iddiasıyla yetkililere inceleme yapılması için çağrıda bulundu.

Sakarya Nehri'nde "kimyasal madde" şüphesi!
Sakarya Nehri'nde "kimyasal madde" şüphesi!
Video için play'e tıklayın

sakaryayenihaber.com-

Cihan EMRE'nin haberi

Sakarya Nehri'nin Ferizli ve Karasu ilçeleri arasında kalan bölümünde yaşanan "köpüklenme" durumu, bir süre önce sakaryayenihaber.com gündeme getirmişti.Bölgede yaşayan vatandaşlar, haber merkezimize çekilen yeni görüntüleri ulaştırdı. Görüntülerde nehir üzerindeki köpüklenmenin çoğaldığı, nehir yatağının üzerine adeta beyaz bir örtü görüntüsü oluştuğu görüldü.

Nehrin yaklaşık 1 aydır bu şekilde aktığını belirten vatandaşlar, "Suya kimyasal atık atıyorlar" iddiasında bulundu. Ferizli, Söğütlü ve Karasu'da bulunan sanayi bölgelerindeki firmalar tarafından nehre "kimyasal" atık döküldüğünü belirten vatandaşlar,"Sakarya Nehri bir aydır bu şekilde akıyor. Sanki üzerinre beyaz boya dökmüşler, beyaz bir örtü örtmüşler gibi. Bölgede üretim yapan bazı firmalar suya kimyasal atık döküyorlar. Yetkilileri konunun incelenmesi için göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılan ihbarlar sonrası konuyla ilgili inceleme başlattı.

16 Oca 2020 - 14:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.