SAKARYA YENİ ORMAN YOLLARI KAZANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2016 yılında Sakarya Bölgesi’nde yapılması planlanan orman yollarını tamamlamak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman yollarının yangınlarda hızlı ve etkin müdahaleyi mümkün kıldığını belirterek “Orman yolları köylere ulaşım ile kırsal alanlarda bulunan zirai ve hayvancılık faaliyet alanlarına da ulaşımı kolaylaştırıyor” dedi.

6 BİN KİLOMETRE

OGM, Sakarya Bölgesi’nde yapılması planlanan 6 bin 407 kilometrelik orman yolunun 3 bin 962 kilometresini tamamladı. Bu kapsamda 41 kilometre yeni yol yapıldı. Mevcut yolların 75 kilometrelik kısmı büyük onarımdan geçirildi. Ayrıca, 81 kilometre üst yapı ve 110 kilometre de sanat yapısı yapıldı.

#

22 Eyl 2016 - 11:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.