Sapanca Gölü ne durumda?

Yuvacık Barajı'ndaki suyu tükenme noktasına gelen Kocaeli yeniden Sapanca Gölü'nden su çekmeye başladı. Peki Sapanca Gölü'nün su seviyesi ne durumda?

sakaryayenihaber.com -

Komşumuz Kocaeli, en önemli su kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 22'ye kadar düşünce çareyi yine Sapanca Gölü'nde buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Pazartesi gününden itibaren Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na su takviyesine başladı. Bu sene sonbaharda oldukça az yağmur yağmış olması da gözleri Sapanca Gölü'ne çevirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (SASKİ) alınan bilgiye göre Sapanca Gölü'nde su seviyesi (kotu) Salı sabahı 31.55 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz yıllarda en yüksek kot olarak 32.20 ölçülmüştü. Kurak geçen sonbahara rağmen Sapanca Gölü'ndeki seviyenin önemli derecede düşmemesi ise yaz aylarında yağan yağmurlara bağlanıyor. SASKİ yetkilileri, Kocaeli'nin takviyeye başlamasının ardından Sapanca Gölü'nün kapsamlı incelemeye alırken, Sakarya'nın herhangi su sorunu yaşamaması ön görülüyor.

Sakarya Yenihaber

12 Kas 2019 - 22:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.