SATSO BAŞKAN YARDIMCI DEVLETİN KİŞİ BAŞINA GÖNDERDİĞİ PARAYI AÇIKLADI

: SAKARYALI'YA 
BU REVA MI?

SATSO Başkan Yardımcısı Cem Gün, Büyükşehrin KDV iadelerinden dolayı büyük bir gelir kaybı yaşadığını belirterek, “Kocaeli yıllık kişi başına hükümetten 950 lira alırken Sakaryalı ise 250 lira alıyor. İsteyene veriyorlar. Biz de istemeliyiz” dedi

GENÇ GİRİŞİMCİLER

SATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Genç Girişimciler Kurulu ilk toplantısını yaptı. Toplantıya katılarak gençlere seslenen SATSO Başkan Yardımcısı Cem Gün, şehrin ekonomisine yön veren iş dünyasının çatı kuruluşu olarak şehrin sadece ekonomisi ile değil her türlü konusu ile ilgilendiklerini söyledi.

İHRACAT ARTMALI

Ülke ekonomisinin ihracatı artırarak büyüyeceğini dile getiren Cem Gün, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu dar boğazdan geçmemizin tek yolu üretmek ve ürettiğimizi de yurtdışına satmak” dedi. Gün ayrıca ilimizin ekonomi olarak önemli bir yerde olmasına rağmen hizmetin bunu karşılamadığını söyledi.

KDV İADELERİ

Gün, “Büyükşehir belediyemizin ihracat yapan firmaların KDV iadelerinden dolayı büyük bir gelir açığı var. Kocaeli’nin yıllık kişi başına hükümetten aldığı pay 950 TL, Bursa, Eskişehir 750 TL civarında, Sakarya 250 TL’nin altında pay almaktadır. Türkiye ortalaması ise 550 TL. Bunun sebebi merkezi hükümet değil. İsteyene veriyorlar. Biz de istemeliyiz” dedi.

Foto altı: SATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Genç Girişimciler Kurulu ilk toplantısını yaptı. Gençlere seslenen SATSO Başkan Yardımcısı Cem Gün, Büyükşehrin KDV iadelerinden ötürü zararının büyük olduğunu söyledi.

#

13 Tem 2019 - 11:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.