Şehitlerimize acı veda!

Sakarya'da meydana gelen patlamada şehit olan 3 asker son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerimize acı veda
Şehitlerimize acı veda!
+13
Haber albümü için resme tıklayın

Şehitlerimize acı veda

Sakarya’nın Hendek ilçesinde önceki gün meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından, imha edilmek üzere Taşkısığı mevkine götürülen malzemelerin bulunduğu kamyonda yaşanan patlamada Tekirdağlı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz, Manisalı Jandarma Uzman Çavuş Mezut Yazar ve Afyonkarahisarlı Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga şehit oldu

EŞİNİN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Sakarya’da geçtiğimiz günlerde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından patlayıcıların kontrollü olarak imha edilmesi maksadıyla taşındığı kamyondan indirildiği sırada yaşanan patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz, memleketi Tekirdağ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Sakarya’da Taşkısığı mevkiinde meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz’ün (40) Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’daki evine acı haber dün ulaşmıştı. Haberi duyan şehidin babası Basri ve annesi Fatma Akgöz ile yakınları yasa boğuldu. Şehit Halil Tuna Akgöz için bugün Tekirdağ’da cenaze töreni düzenlendi. Törende şehit babası Basri Akgöz güçlükle ayakta dururken, şehidin eşi Canan Akgöz ve oğlu Alper Akgöz askeri üniforma ile törene katıldı. Süleymanpaşa ilçesi Rüstempaşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, diğer kurum müdürleri ve belediye başkanlarının yanı sıra yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında gözyaşları sel oldu. Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazıyla şehit son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında şehidin oğlu askeri üniforma ile saf tutarken, şehidin babası güçlükle ayakta durabildi. Cenazeyi tören mangası ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım omuzladı. Şehit Halil Tuna Akgöz’ün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

AFYONKARAHİSARLI MANGA

Sakarya’nın Hendek ilçesinde geçtiğimiz 3 Temmuz da meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından, imha edilmek üzere Taşkısığı mevkiine götürülen havai fişek dolu kamyonda yaşanan patlamada şehit olan askerlerden Fatih Manga’nın düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Manga’nın naaşı baba evinden helallik alındıktan sonra silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze töreninin gerçekleştirileceği Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camine getirildi. Gerçekleştirilen cenaze törenine Bakan Soylu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AKPve MHP Milletvekilleri, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, protokol üyeleri katıldı.

Şehidin ailesini yakınları teselli etmeye çalıştı

Büyük hüzün yaşayan şehidin annesi Elif Duru ve kardeşleri Bekir ile Ali Osman Manga’yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Anne Duru’yu ise kadın askerler cenaze töreni boyunca bir an olsun yalnız bırakmadı. Cenaze töreni öncesi Bakan Soylu şehidin aile üyelerinin yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti. Cenaze töreninde şehit Manga’nın bir yakınının Türk bayrağına sarılı tabuta elleri ile dokunarak uzun süre dua etmesi herkesi hüzne boğdu. Cuma namazının ardından şehit Manga’nın cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı kıldırdı.

Bakan Soylu’da tabutu sırtladı

Cenaze namazında Bakan Soylu, şehidin kardeşleri ile birlikte saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehidin tabutunu yakınları birlikte Bakan Soylu sırtladı. Cenaze aracına kadar taşınan şehidin tabutu ardından defin edileceği Kocatepe Asri Mezarlığındaki Hava Şehitliği’ne götürüldü. Bakan Soylu beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte defin için mezarlığa gitti.

Öte yandan, şehit Manga’nın babası Birol Manga’nın yaklaşık 5 yıl önce vefat ettiği ve bu yüzden yetim olduğu öğrenildi.

MANİSALI ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI

Sakarya'da havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması amacıyla taşındığı kamyondan indirildiği esnada meydana gelen patlamada Manisalı Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mesut Yazar, şehit düştü. Şehit olan 32 yaşındaki Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mesut Yazar için memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent Mahallesi’nde cenaze töreni düzenledi. Tören öncesi şehit Yazar’ın cenazesi baba ocağına getirilerek helallik alındı. Burada yapılan dualarla birlikte şehit Yazar’ın cenazesi korona virüs tedbirleri dolayısıyla geniş alana sahip olan Uluderbent Mahallesi spor sahası içerisine getirildi. Burada cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mesut Yazar, mahalle mezarlığına defnedildi.

Cenazede, şehidin annesi Fatma Yazar ve baba Mehmet Yazar’ın ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Öte yandan anne Fatma Yazar kadın astsubaylar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehit cenazesine, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, AKPManisa İl Başkanı Salih Hızlı, askeri erkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 Tem 2020 - 13:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Rüştü çakır - Akıl alacak birşey değil bu özel sektörün ürettiği patlayıcı maddeleri askerlerimiz neden imha ediyor versin fabrika sahibi versin ücretini uzman kişilere imha ettirsin çok saçma geliyor ben bu işe aklım ermiyor .yanlış işler bunlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 13:12