SIMSIN İKİNCİ KİTABINA HAZIRLANIYOR

Abhaz Camiasınının yakından tanıdığı, Abhaz kültür ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak için yoğun çaba sarf eden Selçuk Sımsım, ikinci kitabı için hazırlanıyor.

İlk kitabını 2016 yılında tamamlayıp yayınlayan Selçuk Sımsım (Sol) şimdide ikinci kitabının hazırlığı içinde. 19 ve 20. Yüzyılda Abazaların Politik Tarihi adı altında ilk kitabını yayınlayan Selçuk Sımsım, şimdi içinde 1992-1993 yılları arasında gerçekleşen Abhaz ve Gürcü savaşının da yer aldığı 1989-1993 yılları arasında Abhazya’ da ki siyasi olayları anlatan bir kitabı yayınlamaya hazırlanıyor. 700 sahifeden oluşan ilk kitabını APRA yayıncılıktan yayınla ilk kitap şimdi üçüncü baskısı ile piyasada.

İKİNCİ KİTAP

Yazar Selçuk Sımsım’ın hazırlamakta olduğu ikinci kitabı ile ilgili olarak yaklaşık 400 kişiyle görüşerek röportaj yaptı. Selçuk Sımsım ikinci kitabını daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyor. Savaş öncesi Abhazya’ya giden Gazeteci Salim Özyılmaz’ı Ofisinde ziyaret eden Selçuk Sımsım bu ziyarette Özyılmaz’la bir de röportaj gerçekleştirdi. Yapılan bu özel röportajda Özyılmaz, Abhazya’ya yaptığı geziyle ilgili görüş ve düşüncelerini Sımsım Selçuk’a aktardı. Selçuk Sımsım, yayınlamaya hazırlandığı ikinci kitabının iki bölümden oluşacağını, ilk bölümünde 1989-1993 yılları arasında bilgi ve belgelerin, ikinci bölümünde ise yine aynı yıllar arasında canlı tanıklarla yapılan röportajlar ve onların anılarının yer alacağını söyledi. Kenan Certelm/AKYAZI

#

29 Eki 2017 - 13:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.