"Sonuç Bildirgesi yol gösterici niteliğe sahip"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arıtma Çamurlarının Toprakta Kullanımı Sempozyumu Sonuç Bildirgesi’ni kamuoyu ile paylaştı.

Sonuç Bildirgesi yol gösterici niteliğe sahip
Haber albümü için resme tıklayın

Sonuç Bildirgesi yol gösterici niteliğe sahip

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 11-13 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve sempozyuma katılan akademisyenler ile ilgili kurumların temsilcileri tarafından hazırlanan Arıtma Çamurlarının Toprakta Kullanımı Sonuç Bildirgesi’ni kamuoyu ile paylaştı. Başkan Yüce, sempozyumda yol gösterici nitelikte çıktılar elde edildiğini ve bu çıktıların sonuç bildirgesi ile ilan edildiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi öncülüğünde, Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği müşterek organizasyonunda Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde 11-13 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Arıtma Çamurlarının Toprakta Kullanımı Sempozyumu Sonuç Bildirgesi’ni kamuoyu ile paylaştı. Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen kamuoyu açıklamasında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile Büyükşehir ve SASKİ bürokratları da yer aldı.

Bir panel iki teknik oturum

Dünya genelinde teknolojinin getirdiği sorunlardan birisi olan arıtma çamurlarına ilişkin önemli çıktılar elde edilen bir sempozyum gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Yüce, “3 gün süren ve bir panel ile iki teknik oturum düzenlenen böyle bir bilgi şölenine ev sahipliği yaparak alanında uzman akademisyen ve kurum yetkililerini şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu şölene iştirak eden tüm hocalarımıza, kurum yöneticilerimize ve paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Konuşulmayan konuların konuşulduğu ve ciddi anlamda yeni ufuklar açacak; belki de yol gösterici nitelikte olacak çıktılar elde ettiğimizi düşünüyorum. Şehrimizin her anlamda öncü kılacak çalışmalara aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

13 Ara 2019 - 18:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.