'Taşımalı sistem yaygınlaşacak'

4+4+4 eğitim sisteminin öğrenci, veli ve öğretmenleri mağdur ettiğini söyleyen CHP İl Başkanı Yüksel Büyükakten, sistemle okullaşma oranının düşeceğini ve taşımalı sistemin yaygınlaşacağını belirtti.

4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili konuşan CHP İl Başkanı Yüksel Büyükakten, uygulamanın veli, öğrenci ve öğretmeleri mağdur durumda bıraktığını söyledi. Uygulamayla birlikte eğitimin niteliğinin gerileyeceğine dikkat çeken Büyükakten, bu sistemle birlikte açık lise kayıtlarının artacağını, okul öncesi okullaşma oranının düşeceğini ve taşımalı sistemin yaygınlaşacağını ifade etti.

SINIF MEVCUDU

Okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamı dışında bırakıldığını dile getiren Büyükakten, 4+4+4 eğitim sisteminin geçmişten gelen sorunları çözemediği gibi sorunların giderek daha da ağırlaştırıldığını söyledi. Okul öncesi çocukların okula gönderilmesi zorunlu kılındığı için birçok problemin doğduğunu ifade eden Büyükakten, “2011-2012 eğitim öğretim döneminde 1 milyon 285 bin öğrenci okula başlamışken, 2012-2013 yılında 1 milyon 758 bin öğrenci okula başlamak zorunda bırakılmıştır” dedi. Bu zorunluluğun yaşattığı problemler üzerine konuşan Büyükakten, “ Uygulama öncesi birinci sınıfların ortalama mevcudu 21 iken, uygulama sonrası 57 kişi olmuştur ve okul öncesi eğitim oranlarında da ciddi bir gerileme yaşanmıştır” şeklinde konuştu.

AÇIK LİSE

CHP olarak sistemle ilgili önerilerde bulunan Büyükakten, 60-72 aylık çocukların bir yıllık okul öncesi eğitim aldıktan sonra okula başlaması gerektiğini dile getirdi. Açık lise uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyleyen Büyükakten, “4+4+4’ün ikinci kademesinde çocukların erken mesleğe yönlendirilmesi kaldırılmalı, ancak üçüncü kademede öğrencilere dar uzmanlık alanı değil, dönüştürülebilir beceriler kazandırılmalıdır” dedi.

#

19 Ağu 2013 - 10:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.