TCDD'DEN İLAÇLAMA UYARISI

TCDD Genel Müdürlüğü'nce, Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Bilecik, ve Sakarya demiryolu hatları, otla mücadele çalışmaları kapsamında 1 Ekim-1 Aralık tarihlerinde ilaçlanacak

- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD),Sakarya, Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Kayseri, Kırıkkale ve Bilecik il sınırları içindeki demir yolu hatlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını bildirdi.

TCDD 2. Bölge Müdürlüğü Demiryolu Bakım Servis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilaçlama çalışmasınınSakarya, Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Kayseri, Kırıkkale ve Bilecik il sınırlarında bulunan demir yolu hatlarında 1 Ekim-1 Aralık tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, Ankara (YHT ve Konvansiyonel), Eskişehir (YHT ve Konvansiyonel), Konya (YHT), Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Bilecik (YHT),Sakarya(YHT) Demiryolu hatlarında ilaçlama özel treniyle ve uzman personeller gözetiminde balast temizliğini korumak için çeken ve çekilen demir yolu araçlarına menfi yönde etki eden ve kendiliğinden yetişen otlara karşı ilaçlama yapılacağı aktarıldı.

Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için tüm tedbirler alınmasına rağmen, ilaçlamayı müteakip demir yolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süreyle hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Program dahilinde ilaçlama planlanmakta olup, rüzgar ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabilecektir. Bu sebeple ilaçlamanın başlayacağı 1 Ekim'den 1 Aralık'a kadar demir yolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılması, can ve mal emniyeti bakımından tehlikelidir." ifadelerine yer verildi.

Otla mücadele kapsamında,1 Ekim'de Marşandiz Gar sahası-Raykaynak,2 Ekim'de Marşandiz-Eskişehir (Hasanbey),4 Ekim'de Irmak-Yerköy,5 Ekim'de Yerköy-Kayseri,6 Ekim'de Kayseri Gar sahası-varyant-Sivas tarafı, 7 Ekim'de Kayseri- Niğde-Ulukışla, 10 Ekim'deMarşandiz -Eskişehir YHT hattı, 11 Ekim'deMarşandiz-Eskişehir YHT hattı, 11-14 Ekim'deEskişehir-Alifuatpaşa YHT, 12 Ekim'deEskişehir-Alifuatpaşa YHT, 15-16 Ekim'deEskişehir-Marşandiz YHT hattı (Diğer hat), 16-19 Ekim'de Marşandiz -Konya YHT hattında ilaçlama yapılacak.

#

25 Eyl 2018 - 12:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.