Toçoğlu adı önde

Toçoğlu adı önde

Önceki akşam AKP Sakarya Milletvekilleri ile görüşen Başbakan Erdoğan milletvekillerini MYK toplantısına da aldı. Her iki toplantıda Büyükşehir için Zeki Toçoğlu adı öne çıktı.

Temayül ve anket

AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleme sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam ilk olarak partisinin Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Erol Arslan Cebeci ve Şaban Dişli ile görüştü. Bu görüşmede Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olması konusu ve ilçe belediye başkanlarının durumu temayül ve anket sonuçlarıyla birlikte masaya yatırıldı.

Dişli'nin tercihi

Bu toplantının ardından Milletvekilleri MYK toplantısına da alındı. Toplantıda Pazar günü yapılan temayül yoklamasında öne çıkan isimler masaya yatırıldı. Yapılan uzun görüşmelerde Büyükşehir için aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun adı öne çıktı. Milletvekilleri Çelik, Üstün ve Cebeci Toçoğlu'ndan yana tavır koyarken Yıldırım Ali İnci, Şaban Dişli Süleyman Dişli'den yana tavır koydu.

#

08 Oca 2009 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.