TOYOTA HASTANESİ YENİLENİYOR: İSİM DE DEĞİŞECEK

ToyotaSa Acil Yardım Hastanesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Genel Sekreter Sağlam, “Proje tamamlandığında ilimiz tamamen yenilenmiş bir hastaneye kavuşmuş olacak. Protokole göre hastanenin ismi değişerek Sadıka Sabancı Hastanesi olacak” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ToyotaSa Acil Yardım Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı ile Sabancı Vakfı arasında imzalan protokolle, mevcut hastanenin bakım, onarım ve tadilatlarının tamamlanması ve 2 bin metrekarelik yeni bir hastane binası daha inşa edilmesine yönelik büyük projenin çalışmaları başlamıştı.

ANA BİNA

Mevcut ana binada yatak kapasiteni artıracak güçlendirme çalışmalarının 2 bin metrekarelik yeni binanın yapımı sonrasında başlanacağı belirtilirken, hastanenin sağlık hizmeti vermeyi sürdüreceği kaydedildi. Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’nin ilimizde önemli bir noktada bulunduğunu dile getiren Genel Sekreter Sağlam, “Yapılacak yeni bina ile renovasyonu yapılacak mevcut bina birbiriyle aynı görünümde olacak. Sabancı Vakfı şu an kullanılan mevcut binanın yenilenmesi ve güçlendirilmesi için 5 milyon liralık bağışta bulunacak. Protokole göre hastanenin ismi değişerek Sadıka Sabancı Hastanesi olacak” dedi.

MODERN

Mevcut binada yenilenmenin ardından sadece yataklı servislerin kullanılacağına değinen Sağlam, “Bakanlığımız tarafından 2 katlı olarak mevcut binanın arkasında yapılacak yeni binada 6 ameliyathane, tıbbi görüntüleme ünitesi, laboratuvar, cerrahi yoğun bakım ünitesi, acil servis olacak. 1993 yılında yapılan mevcut hastane binası zamanla modernliğini kaybetmişti. Planlanan bu çalışmalar tamamlandığında yatak kapasitesi artmış, modern, teknolojik ve işlevsel yapılara göre yenilenmiş, çok güzel bir hastanemiz daha ilimize kazandırılmış olacak” diye konuştu.

#

27 Haz 2016 - 12:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.