'TREN SETLERİNİ BİZ YAPARIZ'

Basınla buluşan Yaman, TÜVASAŞ’ın çok yüksek fiyatlarla alınan yüksek hızlı tren ihtiyacımızı, yerli ve milli 225 kilometrelik tren setlerini üreterek karşılayacağını belirtti.

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, Türkiye Vagon Sanayii AŞ'nin (TÜVASAŞ) yurt dışından çok yüksek fiyatlarla alınan yüksek hızlı tren ihtiyacını, yerli ve milli 225 kilometrelik tren setlerini üreterek karşılayacağını belirtti. Yaman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, sahip oldukları ve yaptıklarıyla ülkenin ve bölgenin göz bebeği olan TÜVASAŞ'ın, yaklaşık 70 yıldır yenilenen ve artan üretim gücü, yeni ürünler ve pazarlar üretmenin, başarmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

KATMA DEĞER POTANSİYELİ

TÜVASAŞ'ın taşıdığı yüksek katma değer üretme potansiyelini ancak önündeki engellerin ortadan kaldırılmasıyla hayata geçirebileceğini aktaran Yaman, yerli ve milli raylı taşıt üretim kapasitesinin uluslararası tekeller karşısında güçlendirilmesi ve rekabete uyumlu hale getirilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı. Beş yıl önce başlatılan 160 kilometre hızlı Elektrikli Milli Tren Seti Projesi'nin, Genel Müdür İlhan Kocaarslan'ın göreve başlamasıyla yüksek ivme kazandığını aktararak, "Geçtiğimiz 1,5 yıl içinde, Alüminyum Gövde Fabrikası kurulumu, araç tasarım çalışmaları ve komponent teminleri tamamlanarak üretim çalışmaları başlatılmıştır. Üretilecek olan bu milli trenimiz aynı zamanda Ada ekspresinde de kullanılacaktır. 100 araçlık siparişin ilk partisi olan 5 araçlık prototip dizi, 2019 yılı sonunda raylara indirilecek ve milletimize armağan edilecektir." ifadelerini kullandı.

CİDDİ YÜK GETİRECEK

Yaman, bu setlerin yurt dışından ithal edilmesi durumunda ülke ekonomisine 10 milyarlarca doların üzerinde ciddi yük getireceğini vurgulayarak, bu tesiste yalnız Milli EMU'nun değil, metro, hafif raylı sistem, hızlı ve yüksek hızlı tren araçlarının da gövdelerinin üretilebileceğini bildirdi. TÜVASAŞ'ta tasarımı sürdürülen 225 kilometre hıza sahip bu araçların Hızlı ve Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliği için yapılan yollarda rahatlıkla kullanılabileceğini aktaran Yaman, "Yani bizim Yüksek Hızlı Tren Setleri'ni ithal etmemize gerek kalmayacaktır. TÜVASAŞ, çok yüksek fiyatlarla alınan, bakım ve onarım giderleriyle uzun süreli çok yüksek maliyetler oluşturan yüksek hızlı tren ihtiyacımızı, yerli ve milli 225 kilometrelik tren setlerini üreterek karşılayacaktır. TÜVASAŞ bununla da yetinmeyecek, bu vizyonuyla ihtiyaç duyulması durumunda Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te yüksek hızlı trenleri yerli ve milli olarak ülkemizin demir yolu hatlarına kazandıracağına inancımız tamdır." şeklinde konuştu. Yaman, TÜVASAŞ'ın 160 ve 225 kilometre hızdaki Milli Elektrikli Tren Setleri için ASELSAN ile iş birliği anlaşması yaptığını anımsattı.

BMC Mİ YERLİ TÜVASAŞ MI ?

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yaman, ‘Milli Treni BMC mi yapacak TÜVASAŞ mı yapacak?’ sorusu üzerine “BMC mi yerli TÜVASAŞ mı yerli” cevabını verdi. BMC’nin fabrikasının daha kurulmadığını belirten Cemal Yaman “TÜVASAŞ belli bir yere gelmiş, daha kurulmamış bir fabrikadan bahsediyoruz. Biz yanlış karar alınmasın diye mücadele ediyoruz. “TÜVASAŞ, yerli ve milli olarak yolcu taşıyan tüm demiryolu araçları üretimini yapabilecek noktaya gelmiştir. Aynı zamanda uluslararası pazarlara da ihracat yapabilecek konumlara gelebilmesi için desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

#

17 Nis 2019 - 10:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.