Tüm umutlar 2. yarıya!

Tüm umutlar 2. yarıya!

Ligin ilk yarısını 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 mağlubiyet alarak 9 puanla son sırada tamamlayan Sakaryaspor, tüm umutlarını ikinci yarıya bıraktı. Sakaryaspor'un ilk yarıda gösterdiği performans herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

2 galibiyet 3 beraberlik

Bank Asya 1. Lig'de 2008-2009 sezonunda ilk yarı sona erdi. Geçtiğimiz sezon son 3 haftada kaçan şampiyonluğun ardından 2008-2009 sezonuna büyük umutlarla başlayan Yeşil-Siyahlı ekibimiz 17 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 mağlubiyet alarak ilk yarıyı 9 puanla son sırada tamamlayarak taraftarlarına büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Rakip fileleri 18 kez havalandıran Sakaryaspor, kalesinde 31 gol gördü. 17 maçlık maratonda ilk yarıyı 9 puanla tamamlayan Sakaryaspor'un ligdeki en yakın rakibiyle arasında 7 puan fark bulunuyor.

41 sarı 5 kırmızı

Sakaryaspor, ilk yarıda 17 lig ve 2 kupa maçı olmak üzere 19 karşılaşmada 41 sarı, 5 kırmızı olmak üzere toplam 46 kartla tamamladı. Geçtiğimiz sezon ligi hiç kırmızı kart görmeden tamamlayan Yeşil-Siyahlılarda bu sezon ilk yarıda 5 kırmızı kart görmesi dikkatleri çekiyor. Sakaryaspor'da 5 kez sarı kart gören Hamza Gezmiş takımda en çok kart gören oyuncular arasında ilk sırada yer alıyor. Ayrıca Sakaryaspor, ligde Kartal ve Karabükspor maçlarını hiç kart görmeden tamamladı.

2 hoca değişti

Sakaryaspor sezonun ilk yarısında 2 hoca ile yollarını ayırdı. Lige, Hüseyin Kalpar ile başlayan Sakaryaspor, Adanaspor maçının ardından bu teknik adamı gönderdi. Kalpar'lı Sakaryaspor 3 maçta 1 puan alabildi. Kalpar'ın ardından göreve İlker Yağcıoğlu getirildi. Sakaryaspor, İlker Yağcıoğlu ile 8 puan topladı. 10 hafta süren Yağcıoğlu dönemi Malatya maçıyla son buldu. Ve ligin 14. haftasında Yeşil-Siyahlı takım Engin İpekoğlu'na emanet edildi. İpekoğlu ile 4 maça çıkan Sakaryaspor puan yüzü görmedi.

13 futbolcu gönderildi

Teknik Direktör Engin İpekoğluİ'nun gelmesiyle Sakaryaspor'da radikal kararlara imza atıldı. Karabük'ten alınan mağlubiyetin ardından yönetim ve İpekoğlu takımda 13 futbolcunun biletini kesti. Alacakları nedeniyle Sakaryaspor'u federasyona şikayet ederek bir anlamda toplu eyleme başvuran 13 futbolcu yönetim ve İpekoğlu'nun kararıyla kadro dışı bırakıldı. Özel anlaşma gereği Martinez dışında kadro dışı kalan 12 oyuncu farklı sahalarda ağır antrenman programı ile çalışmalarını sürdürüyor.

#

23 Ara 2008 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.