TÜRÇEV SAHİLLERİ EKSİKSİZ BULDU

Karasu’da bulunan Sahil Park ve 32 Evler Plajları 2019 yılında da Mavi Bayraklı plajlar arasında yerini aldı. Yapılan açıklamada Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından gerçekleştirilen incelemede 33 kriterin eksiksiz olarak yerine getirildiği ifad

Büyükşehir Belediyesi Karasu’da bulunan Sahil Park ve 32 Evler Plajı’nın yeniden Mavi Bayrak almaya hak kazandığını açıkladı. 2019 yılı başvurusu neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından önemli bir çevre ödülü niteliği taşıyan Mavi Bayrak için Büyükşehir Belediyesi sahillerde yerine getirilmesi gereken 33 kriteri eksiksiz olarak tamamladı.

FARKLI KRİTERLER

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Karasu Sahil Park ve 32 Evler Plajı için Mavi Bayrak başvurumuzu yapmıştık. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar sayesinde 2019 yılında da Karasu’da yer alan 2 plajda Mavi Bayrak dalgalanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak deniz suyunun temizliği, cankurtaran hizmetleri, engelli dostu plaj, çevre yönetimine verilen önem, plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğin sağlanmasından oluşan 33 farklı kriteri yerine getirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimiz turizm imkanlarını temiz ve çevreci bir anlayışla geliştirmeye devam edeceğiz” denildi.

#

09 Tem 2019 - 11:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.