Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Unkapanı Meydanı’nda başlattığı yenileme projesinin temeli atıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizin buluşma noktalarından olan, yoğun ticari faaliyetlerin yaşandığı Unkapanı Meydanı projesinin temelini attık. Bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirdiğimiz projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Milletvekili Atabek, Başkan Yüce ve ekibine teşekkür ederek, Sakarya’nın belediyecilikte çok önemli çalışmaların yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenecek Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı. Temel atma programında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il müdürleri, oda başkanları, basın temsilcileri, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile bölge esnafları yer aldı.

Değer katacak nice çalışmalar

Unkapanı Meydanı projesinin hayırlı olmasını dileyerek, şehre değer katacak nice çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Şehrin ulaşım geleceğine kazandıracağımız Sakarya SGK Köprülü Kavşak çalışmaları devam ediyor. Bu proje ile inşallah şehrimizin en önemli trafik sorunlarından birini çözeceğiz. Trafikte yoğunluk yaşadığımız bir diğer yer Yazlık bölgesi ve Yazlık kavşağı. Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan’a yeni bir köprü inşa ettik. Hasır Sokak’ın ardından Süleyman Binek Caddesi’ni de tamamlıyoruz. Köprülü geçiş ve duble yollar ile bölgedeki araç yoğunluğunu azaltacağız. Yazlık Caddesindeki çalışmalarımızı tamamladık.”

Yeni otoban girişi pek çok avantajı beraberinde getirecek

“Geçtiğimiz günlerde de 2021 yılının ilk müjdesini paylaştık. Pekşenler’de yapılacak yeni otoban girişi ile şehrimiz pek çok avantajı aynı anda kazanabilecek. Kuzey Marmara otoyolu ile bölgemizden geçen Trakya-İstanbul-Anadolu ulaşım ağlarının sayısı üçe çıktı. D-100 Karayolu, Anadolu otoyolu ve Kuzey Marmara otoyolu ile artık 3 farklı alternatifimiz var. Bu yollar sayesinde şehrimizin ticari kapasitesini, maksimum seviyeye getirebileceğiz. Pekşenler’de yapılacak yeni gişe ile bu üç ana yolu şehrimiz adına kolayca birbirine bağlayacak, kuzey ilçelerimize daha pratik ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Gişe ve bağlantı yollarıyla birlikte Organize Sanayi Bölgelerimizin ticaret yollarıyla olan bağını kolaylaştıracağız. Karayolları Genel müdürlüğü gerekli ihaleyi yaptı. Biz de kamulaştırmasını tamamlıyoruz. İnşallah en kısa sürede yeni otoban girişimize kavuşacağız.”

Yeni yatırımlar tamamlanıyor

“Şehrimizin efsaneleşmiş markası Sakarya Adapazarı İmam Hatip Okulunu tüm Sakarya el ele vererek yeniden inşa ediyoruz. Binalarımız yükseldi. İnşallah en kısa sürede bu pandeminin de sona ermesiyle birlikte eğitime başlayacaktır. Geyve Meydan Düzenleme projemiz devam ediyor. Geyve, inşallah en kısa sürede kendisine yakışır, ilçenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir meydana kavuşacaktır. Yine 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlemeler yapıyoruz. Peyzaj düzenleme işlerinin yanı sıra satış ofisleri kuruyoruz. İnşallah ilerleyen dönemde orada kitapçılar sokağı da kuracağız.”

Unkapanı Meydanı yeni yaşam merkezi olacak

“Bugün burada şehrimizin buluşma noktalarından olan, yoğun ticari faaliyetlerin yaşandığı Unkapanı Meydanı projemizin temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bir süredir arkadaşlarımız çalışıyorlar. Gerekli altyapı hazırlıkları tamamlandı. Bizler de bugün hep beraber temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Yeraltı şadırvanları, meydan ve minibüs duraklarını kapsayan ve toplamda bin 500 metrekare alanda gerçekleştirilecek düzenleme ile Unkapanı Meydanı bir yaşam merkezi haline gelecek.”

Hayırlı olsun

“Biliyorsunuz bu meydanın en önemli yapılarından biri Tozlu Cami. Yapılacak düzenlemeler ile öncelikle Cuma günleri halkımızın rahatlıkla ibadet edebileceği bir alan oluşturacağız. Meydanın altında bir şadırvan inşa edilecek. Bu çalışma ile meydanın bağlantı yolları ve çevresi de düzenlenecektir. 500 metrelik Çeşme Meydanı güzergahı ve 400 metrelik Soğanpazarı güzergahı olmak üzere 900 metrelik bir güzergahta kaldırım ve aydınlatma çalışmaları gerçekleşecektir. Unkapanı Meydan düzenleme projemizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Gündüz gece Sakarya için çalışıyoruz

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya’nın belediyecilikte çok önemli çalışmaların yaşandığı bir şehir olduğunu dile getirerek, “Güneş enerjisi yatırımının ardından Unkapanı Meydanı’ndayız. Her hafta farklı bir çalışmada buluşuyoruz. Başkanımız Ekrem Yüce ve ekibine teşekkür ediyorum. Sakarya’da çok güçlü bir teşkilatımız var ittifaklarımızla birlikte biz büyük bir aileyiz. El ele gönül gönüle verdik gördüğünüz gibi Sakarya’da büyük işler yapmaya devam ediyoruz. Başkanımızın sloganı gibi gündüz gece çalışıyoruz ve çalışmaya da devam ediyoruz. Pandemi döneminde hiçbir iş yapamayacağımızı düşündüler fakat biz yine de işlerimizden geri durmuyoruz. Son olarak temel atmasını yaptığımız meydanın açılışını da yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin.”

08 Oca 2021 - 19:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Argun günay - Başkanımı kutluyorum çok güzel işlere imza atıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 19:22