Vahşette "perde parmak" ayrıntısı! Kimliği belli oldu...

Sakarya'da öldürüldükten sonra parçalanarak iki çantaya koyulan kişinin ayak bölümündeki "perde parmak" hastalığı vahşetni sır perdesini araladı. 6 aydır suda olan ve deforme olduğu için DNA örneği bulunamayan cesedin,  hastalık sebebiyle bazı ayak parmakları birleşik olan yabancı ailenin 35 yaşındaki bir erkek üyesine ait olduğu belirlendi. Cinayetin failleri olduğu belirtilen yabancı şahıslar ise aranıyor

sakaryayenihaber.com - Azim ÇELİK

Türkiye'nin konuştuğu vahşet, Çark Deresi'nin Serdivan ilçesi Yazlık bölgesinde suyun içinden çıkan çantalarla ortaya çıkmıştı. Birbirine yakın noktada bulunan iki çantada bir kişiye ait olduğu tespit edilen cesedin parçalarıyla doluydu. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin parçaları üzerinde yapılan incelemenin ilk bölümü tamamlandı.

CESET 6 AYLIK, ŞAHIS 35 YAŞINDA

Edinilen son bilgiye göre çantaların içinden cesede ait olan yalnızca sol el, sağ ayak ve vücuttan bazı parçalar çıktı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside parçalar üzerinde yaşanan "deformasyon" sebebiyle herhangi bir DNA tespiti yapılamadı. Bu incelemede yalnızce cesedin 35 yaşlarındaki bir erkeğe ait olduğu ve cinayetin 6 ay önce işlendiği tespit edilebildi.

ŞAHIS YABANCI UYRUKLU

Öldürülen kişinin genetik bir rahatsızlığı olduğu için ayağındaki en sağdan iki parmağının "perde" şeklinde birleşik olduğu belirlendi. Bu ayrıntı üzerinde duran Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2 gün boyunca tüm ihtimaller üzerinde çalışma yaptı. Elde edilen verilerle öldürülen kişinin yabancı uyruklu olabileceğini değerlendiren ekipleri Sakarya'daki tüm yabancı şahısları bir gecede inceledi.

'PERDE PARMAK' AYDINLATTI

Yapılan incelemede uyruğu açıklanmayn bir ailenin, cesetle örtüşen yaşlarda olan çocuklarının kaybolduğu ortaya çıktı. Ailenin "perde parmak" konusunda genetik hastalığı olduğunu ve diğer aile üyelerinin de ayak parmaklarının perdeli şekilde birleşik olduğu belirlenince cinayetin sır perdesi aralandı.

ÖLDÜRENLER DE YABANCI

Kimliği tespit edilen yabancı şahsın aile üyelerinin Türkiye'de olmadığı belirlenirken, DNA tespiti için Sakarya'da olan kardeşinden örnek alındı. Polis, cinayetin ne için ve kimler tarafından işlendiği konusunda yaptığı incelemede bazı ayrıntılara ulaştı. İsmi tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Cinayete dair en net bilgiler, DNA çalışması ve operasyon tamamlandığında ortaya çıkacak.

Sakarya Yenihaber

#

15 Oca 2021 - 17:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.