YARGIYA BAŞVURDU

Medya Detay haber sitesinde yer alan habere göre iki çocuk annesi 35 yaşındaki S.B isimli kadın, SEAH Korucuk Kampüsünde kanser tedavisi görürken, ikiz bebek düşürdü. Hamile olduğu anlaşılamayan kadın ise yargıya başvurdu.

Söz konusu olay, geçtiğimiz yıl yaşandı. Ferizli ilçesinde iki çocuk annesi genç kadın, kanama ve ağrı şikayeti ile Sakarya Kadın Doğum Evi’ne başvurdu. Burada yapılan kontrollerde genç kadının yumurtalıklarından birinde tümör bulunduğu ve tümörün yumurtalıkla birlikte alınması gerektiği söylenerek, SAÜEH’a yönlendirildi. S.B isimli kadın, 11 Haziran 2018 tarihinde, SAÜEH Merkez kampüsünde yumurtalık (over) ameliyatı oldu. Alınan parça patolojiye gönderildi, gelen sonuca göre genç kadının ameliyatının başarılı geçtiği ve takip edileceği belirtilerek, SAÜEAH Korucuk'taki Tıbbi Onkoloji Bölümüne sevk edildi.

KANSERLİ HÜCRE

Burada takip ve kontrollerine başlanan S.B’ye, 3,5 ay boyunca kan tahlili, tomografi, ultrason ve genetik tahlilleri yapıldı. Eylül ayında ise genç kadında, hamilelik ya da rahim kanserlerinde yüksek çıkan kandaki Beta HCG hormonu yüksek çıktı. Bunun üzerine genç kadının doktoru Doç. Dr. C.B, Beta HCG hormonunu hamilelik olarak değerlendirmeyerek ve bu yönde herhangi bir kontrol yapmayarak, bu ani yükselişin kanserli bir hücreden kaynaklandığını belirtti. Bunun üzerine kemoterapi uygulanmasına karar verdi. S.B’nin son olarak alınan PET raporunda ise rahminde 12 cm - 19 cm ebadında tümör bulunduğu ve tüm rahmi kapladığı belirtilerek, acilen ikinci bir ameliyata alınması gerektiği belirtildi. Bu ameliyatı yapabilecek bir doktordan randevu alan S.B, kontrolden birkaç gün önce rahatsızlanarak kanama geçirdi ve ikiz bebek düşürdü.

CEZA ALSINLAR

Yaşanan bu skandal olay sonrasında büyük bir acı ve şok yaşayan aile, konuyu yargıya taşıdı. Hamile olduğunu anlamayan ve ikiz bebeklerinin ölümüne neden olan sorumlular hakkında şikayette bulunan S.B, doktorların kendisine hamile kalmaması ile ilgili herhangi bir uyarıda bulunmadığını söyledi. “Sorumlular cezalandırılsın” S.B., “Tedavi sürecim tamamlanmak üzereydi. Bir anda 1 yıllık kemoterapiye girmem gerektiği söylendi ve bana ‘Sana kim hamile kal dedi?’, ‘Sen de hamile kalmasaydın deseler ne diyeceksin’, ‘Sen kanser olmadığına sevin. Gençsin, daha çok çocuk yaparsın’ gibi ifadeler kullandılar. Ancak kimse bebeklerimin ölümü ile ilgili bir şey söylemiyor. Benim iki çocuğum daha var, biri engelli. Biz çiftçi bir aileyiz. Sağlıklı iken kemoterapi gördüm. Artık çalışamıyorum, sağlığım bozuldu. Bu olay yüzünden ikiz bebeklerimi kaybettim. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

#

30 Nis 2019 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.