Yasaklar geldi ama bu manzara ne olacak?

Sakarya'da bir tarafta sosyal alanlarda ve evlerde buluşmalar yasaklanırken diğer tarafta ulaşım araçlarında oluşan izdiham manzaraları var...

Yasaklar geldi ama bu manzara ne olacak?
Yasaklar geldi ama bu manzara ne olacak?
Haber albümü için resme tıklayın

sakaryayenihaber.com-Azim ÇELİK'in haberi

Sakarya Valiliği, son günlerd ardı ardına "yasak" kararlarını açıklıyor. Vatandaşlar ise haber sitelerinde her gün yeni bir kısıtlama kararı okuyor. Son alınan kararlara göre, sosyal alanlarda ve evlerde bir araya gelmek artık kesinlikle yasak. Düğünler, nikahlar, taziyeler yasaklandı. Salonlarda spor yapmak, her ne sebeple olursa olsun evlerde buluşmalar artık yasak hale geldi. Peş peşe gelen açıklamaları bir kenarı bırakıp, diğer tarafa baktığımızda ise yine ürkütücü manzaralar var. Sosyal hareketlilik sıfıra indirildi ama şehirdeki toplu taşıma araçlarında hala "izdiham" var. Özel halk otobüsü, minibüs ve dolmuşlardan haber hattımıza ulaşan fotoğraflar durumun ne kadar vahim olduğunu anlamaya yetiyor. Yolculuk yapmak için toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar adeta üst üste yolculuk yapıyor. Uygulamaya konulan yeni yasak kararlarıyla ortaya çıkan bu manzara görenleri düşündürüyor.

Etkili tedbirlerle, ciddi dönüşler alınmak isteniyorsa hayatın her noktasının kriterere eklenmesi gerekiyor. Araçlardan ihbar hattımıza ulaşan vatandaşlar,"Bu durum düzeltilmedikçe her türlü tedbir anlamsız kalır" ifadelerini kullanıyor.

Sakarya Yenihaber

25 Şub 2021 - 18:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş - peki sayın admin evimize nasıl gidecez.Akşam saat 6 7 gibi işten cıkıyoruz mecbur bir an önce evimize gitmek istioyurz.3 otobüs geçti koltuklar dolu diye almadı .sabahları aynı oluyor 8 de iş başı yapıyoruz 2 3 otobüs geciyor koltuklar dolu almıyor yalvar yakar işe geç kalmayalım diye biniyoruz.Burada özel halk otobüs esanıfnın suçu yokk ki adamlar yeteri kadar özen gösteriyorlar ulaşım yeteri kadar denetim yapıyor ceza yememek içiin zaten herşeyi yapıyorlar.çalışma saatlerinde esnek olmasını istiyoruz.farklı bir cözüm bulunn.İnsanlar pandemiden bu yana zaten kazanamıyorlar sonucta onlar esnaf aile gecindiriyorlar..Sefer sayıları artsın diyoruz adamlar mazotu zor cıkarıyorlar nasıl olcak bu iş anlamadım gitti.Gecen şahit oldum bir olaya soför koltuklar dolu diye duraktaki yolcuyu almadı sonraa ticari taksiyle otobüsü durdurup bindiler ve birde soföre bagır ccagır tehditler hakaretler havada uçustu.Tek taraflı bakmayın herkes suç var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 18:15