Yaşar Coşkun ile ilgili şoke eden detay

Patlayan havai fişek fabrikasının sahibi Yaşar Coşkun'un 9 yıl önceki patlama dolayısıyla aldığı 4,5 yıllık hapis cezası için erteleme aldığı ve son infaz düzenlemesinden de yararlandığı açıklandı.

sakaryayenihaber.com -

Geçtiğimiz hafta cuma günü Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında yaşanan patlamada 7 işçi hayatını kaybederken, 122 işçi yaralandı.

Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı olan fabrika sahibi Yaşar Coşkun, olaydan 4 gün sonra gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Coşkun'un 2011 yılında yine fabrikada yaşanan patlamayla ilgili aldığı 4,5 yıllık hapis cezası ise 8 yıllık yargı sürecinin ardından Haziran 2019'da kesinleşti. Coşkun'un bu cezayı almasını sağlayan, 2011'de yaşamını yitiren işçi Hediye Hallaç'ın avukatı Celal Köksal RS FM'de gazeteci Atilla Güner'e yaşananları anlattı.

4.5 yıl cezaya rağmen hapis yatmadı

Hediye Hallaç’ın aile avukatı Celal Köksal; Coşkun’un o dönemde nasıl 4.5 yıl hapis cezası almasına rağmen hiç hapis yatmadan kurtulduğunu anlattı:

‘’Olay 2011 yılında oluyor ve bir kişi hayatını kaybediyor ciddi sayıda da yaralı oluyor. Yaralıların çoğu o dönem paralarını aldığı için şikayetten vazgeçiyor. Ağır Ceza Mahkemesi veriyor ve biz de itiraz ettik bilinçli taksirden verilmesi gerekiyor çünkü sürekli bu tür patlamalar oluyor ve bütün bilirkişi raporları aynı doğrultuda. Gerekli özen gösterilmiyor. Bunlara rağmen 2-3 senede bir patlama ve yaralanma ve ölümler olması maalesef fabrika yetkililerinin bir türlü gerekli özeni göstermesini sağlayamıyor. Buradan hareketle bizde bilinçli taksir verilmesini istedik. Öngörebildiği halde olayı önlemek için gerekli tedbirleri almadığından dolayı temyiz ettik. Yargıtay bizi haklı buldu. Dosyayı mahkemeye geri iade etti ve bilinçli taksirden yargılanmasını istedi. O şekilde cezalandırıldığı için 4.5 yıl ceza aldılar yoksa erteleme alıp aynı şekilde devam edeceklerdi. Maalesef alınan ceza 9 senede ancak o cezayı aldırabildik.”

Muhtemelen raporla cezayı ertelediler

“9 seneden sonra da haklı nedenlerle infazının ertelenmesi istenebiliyor ve ertelenmesini istediler. Sağlık kurumlarından çok rahat rapor alınabiliyor. Bilmiyorum ama muhtemelen rapor almışlardır. Sağlık sorunu nedeniyle 1 yıl erteleme aldığı zaman ki zaten koronavirüs dönemine denk geldiği için bugüne sarkıyor. Yeni Ceza Kanunundan da indirim geldi. Ceza yatma ihtimali yok gibi ama yeni bir olayımız daha var şimdi. 2019’da karar kesinleşti. Karar daha yeni. Şimdi benzer bir olay meydana geldi. Bu davanın da ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Bizim davamız 9 sene sürdü. Önemli olan cezada caydırıcılık. Verilen ceza sanığı caydırması lazım. Bizde caydırıcılık özelliği maalesef yok zaten geç veriliyor, netice de alınamıyor. Verilen bu hükmün neticesinde caydırıcılık özelliği var diyebilir miyiz? Diyemeyiz.”

10 Tem 2020 - 14:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hasan Kiraz - İşte; Bizim sözde adalet sistemimizin içinin ne kadar boş olduğunun, kanunların adamina göre uygulandığının kanıtı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Temmuz 14:44