Yaşayan bilir... Tam 4 tır eşya toplandı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için dün Demokrasi Meydanından tır kaldırdı.

Yaşayan bilir... Tam 4 tır eşya toplandı!
Yaşayan bilir... Tam 4 tır eşya toplandı!
+2
Video için play'e tıklayın

Sakarya Elazığ için meydana akın etti

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremin ardından ülke genelinde başlatılan kampanya başlatıldı. İlimizde de başlatılan kampanya kapsamında Demokrasi Meydanında büyükşehir belediyesi tarafından depremzedeler için tır kaldırıldı.

Büyükşehir belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir belediye başkanı Ekrem Yüce, meydana gelen depremde kayıpların olduğunu ifade ederek, “Bildiğiniz üzere Elâzığ ve Malatya’da bir deprem meydana geldi. Deprem münasebetiyle birtakım canlarımız kaybolmuştur. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yüzlerce vatandaşlarımız yaralanmıştır. Şu anda tedavileri devam ediyor. Kendilerine de Allahtan şifa diliyorum” dedi.

“1999 DEPREMİNİ HATIRLATTI”

1999 depremini hatırlatan Yüce, “Bütün ülke ayağa kalktı. Ben o zamanlar Erenler belediye başkanıydım. Bütün Türkiye ayağa kalkıp yaralarımıza melhem oldular. Aynı tefesi teneffüs ettik. Aynı soluk içerisinde birbirimizle dertleştik. Bugün bu hassasiyeti ve acıları yaşayan Sakaryalılar cuma akşamı Elâzığ ve Malatya arasında deprem olur olmaz ayağa kalktı. Herkes nasıl yardım edebiliriz diye adeta çıldırmıştır. Bizler derhal Sakarya büyükşehir belediyesi olarak acil kurtarma ekibimizi gönderdik. Yardım aracımızı hemen gönderdik. Şu anda ekiplerimiz orada vatandaşlarımıza yardım ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ”

24 saat aralıksız çalıştıklarını belirten Yüce, “Bugün hala gördüğünüz üzere Sakarya’nın demokrasi meydanı bütün vatandaşlarımız neleri varsa elindeki kendi ihtiyacı olan bütün imkanlarını Elâzığ ve Malatya’daki kardeşlerimize seferber etmek için buraya toplanmışlardır. 24 saat esasıyla çalışıyoruz. 2 gecedir devamlı tırlarımızı doldurup gönderiyoruz. Binlerce battaniye ve ısıtıcıyı gönderiyoruz. Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimizin yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz. Mevla’m bir daha böyle bir dert göstermesin. Bir kez daha ifade ediyorum Sakaryalılarımız Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimizin yanındadırlar. Tekrardan geçmiş olsun” şeklinde konuştu. Serkan OK

Sakarya Yenihaber

26 Oca 2020 - 18:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.