Yeni adliye için yeni hedef

Ak Partili Ali İhsan Yavuz tarafından 2021’de ihale edileceği açıklanan yeni adliye binasının şehir merkezine yapılması isteniyor. Alternatifler arasında son olarak askeri kışla girdi…

sakaryayenihaber.com-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya MilletvekiliAli İhsan Yavuz, Sakarya’ya yapılması planlanan yeni adliye binası projesinin yatırım programına alındığını ve 2021’de ihale edileceğini söyledi. Yavuz’un açıklamasının ardından bir açıklama da Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak yaptı. Burak, daha önce Sakarya’ya yeni bir adliye binası yapılması için Yavuz ile birçok kez görüştüğünü kaydetti.

Burak, Yavuz’a ilgisinden ve emeklerinden ötürü teşekkür edip, çabalarının karşılığının alınmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, adliyenin merkezde olması için gerekli çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.

‘MERKEZDE OLMALI’

Yeni adliye binasının 2021 yatırım programına alınmasının Sakarya için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Burak, “Camili bölgesinde AFAD’a ait yaklaşık 40 dönüm arazinin Adalet Bakanlığı’na devredilmişti. Buraya yapılma ihtimali var ama bizler binanın merkezde olmasını istiyoruz. Sakarya Bölge Adliyesi’nin arka tarafında bulunan Şehit Onbaşı Mustafa Özen Kışlası’nın olduğu araziye yapılırsa iyi olur. Binanın merkezde olması için Ankara’da temaslarımız olacaktır” dedi.

KIŞLALAR TARTIŞILIYOR

Fetullahçı teröristlerin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında şehir merkezinde kalan askeri kışlaların şehir dışına taşınması gündeme geldi. İstanbul ve Ankara’da bazı kışlaların taşınması için hazırlıklar başladı.

Sakarya’da da şehrin göbeğinde kalan askeri lojmanların bir kısmı yıkılarak yerine 48 derslikli imam hatip lisesi inşaatı başladı. Eski lojmanların karşısında kalan Çark Kışla’nın da taşınması gündemdeyken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce buraya büyük bir cami inşa etmek istediklerini söylemişti.

Yeni adliye binası tartışmaları ışığında şimdi de Baro Başkan Burak, Milli Egemenlik Caddesindeki (itfaiye karşısı) Şehit Onbaşı Mustafa Özen Kışlası’nın yerine yeni adliye binasının yapılmasını istedi.

Serkan OK

Sakarya Yenihaber

29 Eki 2020 - 09:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Uğur - YENİ HABER BAŞLIK İÇİN TEBRİK EDİYORUM. Başka yoruma gerek kalmamış. Ayrıca Sakarya'da artık okuyabileceğimiz başka bir tarafsız medya grubu kalmamışdı. Şahsen başka sitelere aylardır bakmadım çünki gerek kalmıyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 09:42
02

Hophop - İtfaiye karşısına büyükşehir binası yapılacak oraya dokunmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 09:42
01

Akcapakca - Bırakın şu İnşaat ihale işlerini vizyon vizyon sayın Yavuz be Ne katkı sağlayacak Sakarya’ya bu binalar ihaleden ........ 20 senedir hiç bitmiyor ihaleleriniz de inşaatlarınızda bizi kıskanan Avrupa 200 yıllık binalarında hizmet veriyor halen... yetti artık şu Sakarya’ya hiçbirşey yapmadınız yazıklar olsun...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ekim 09:42