YUNUS ÇİLOĞLU'NUN SAKARYA MEM'E TAŞINMASINA KARŞI ÇIKTILAR: MERKEZE DOKUNMAYIN

Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi’nin Sakarya Mesleki Eğitim Merkezi’ne taşınma kararına tepki için düzenlenen basın açıklamasında konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, karara endişeyle baktıklarını ifade etti.

ENDİŞEYLE BAKIYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi’nin Sakarya Mesleki Eğitim Merkezi’ne taşınmasına karar verdi. SESOB Başkanı Hasan Alişan ve merkezin kurucuları dün bir araya gelerek karara karşı çıktı. Alınan karara endişeyle baktıklarını belirten Başkan Alişan, “Merkezde yetişenlere meslek ve sanatımızı geliştirecek insanlar olarak bakıyoruz. Sakarya MEM, çıraklığın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde devam etmeli” dedi.

KAPASİTESİ DÜŞÜK

Yunus Çiloğlu Meslek Lisesinin merkeze gelecek olmasının kendilerini rahatsız ettiğine değinen SESOB Başkanı Alişan, “Mesleki eğitim merkezinde kapasitenin dün göre çok daha düşük olduğunu biliyoruz. Biz mesleğimizin devamını sağlayacak ara eleman bulamıyoruz. Öğrenci sayısının artması için teşkilat olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz bu nedenle bu binanın çıraklık adına yapıldığı çıraklıkla kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

BİNAYI KENDİMİZ YOK

Mesleki Eğitim Merkezi Okul Koruma Derneği Eski Kurucu Başkanı İbrahim Zengin ise okul binasını kendilerinin yaptığına değinerek, “1.Endüstri Meslek Lisesi’nin kapasitesi 3 bin, öğrenci sayısı ise bin 280. Lise bin 700 öğrenci daha alabilir” dedi. Zengin, “Kerime Hatun okulu var. FETÖ’den milli eğitime devredildi. Pırıl pırıl bir okul ve 10 dönümlük bir bahçesi var. Yunus Çiloğlu Meslek Lisesini oraya taşısınlar” öneride bulundu.

Önümüzdeki eğitim yılında Yunus Çiloğlu Meslek Lisesinin, Sakarya Mesleki Eğitim Merkezine taşınacak olması nedeniyle SESOB Başkanı Hasan Alişan ve merkezin eski kurucularından tepki geldi. Dün merkez önünde yapılan basın açıklamasında merkezin çıraklığın gelimesine katkı sağlayacak şekilde eğitimine devam etmesini istedi. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Merkezde yetişen kişilerin bizim meslek ve sanatımızı geliştirecek insanlar olarak bakıyoruz. Bu nedenle alınan karara endişeyle bakıyoruz. Yunus Çiloğlu Meslek Lisesinin buraya gelmesi bizi rahatsız ediyor. Evet çıraklık eğitim merkezi yani mesleki eğitim merkezindeki düne göre kapasite çok düşük onu biliyoruz. Biz çalışacak mesleğimizin devamını sağlayacak ara eleman bulamıyoruz. Bulmakta sorun çekiyorsak demek ki öğrenci sayısı azdır. Bu arttırılmak için biz teşkilat olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz bu nedenle bu binanın çıraklık adına yapıldığı çıraklıkla kalmasını istiyoruz” dedi. Alişan, merkezin okul olarak değerlendirilmesinin nedeni olarak, öğrenci sayısının azlığı görülüyorsa, dışarda bulunan diğer merkezlerdeki öğrencilerin burada bir araya getirilmesi gerektiğini vurguladı

KURUCU BAŞKAN

Mesleki Eğitim Merkezi Okul Koruma Derneği Eski Kurucu Başkanı İbrahim Zengin ise okulunun 1984 yılında Şeker şirketinden milli eğitim bakanlığına devredilen boş bir bina olduğunu vurguladı. Kendilerine buranın çıraklı merkezi olmak üzere teslim edildiğini belirten İbrahim Zengin, “ Binanın tamamını biz yaptık. O dönemlerde bölgede dükkan ve yemek yiyecek bir alan yoktu. Bizde aşevi açtık. Okulun çevresini düzenledik. 15 yıl boyunca sanayilerde esnaflardan topladığımız para ile çocuklara yemek yedirdik. Dernekler yayasının kalkması ile , okul aile birliğine devrettik. Vali Hüseyin Avni Coş döneminde, kendisine ulaşarak, yeniden elden geçirdik. Merkezimiz ile oynamayın” dedi.

TELEFON GÖRÜŞMESİ

Birinci Endüstri Meslek Lisesinin kapasitesinin 3 bin olduğunu, mevcudunun ise 1280 olduğunu işaret eden Zengin, “Endüstri Meslek Lisesi 2 bin 600 öğrenci daha alabilir” derken diğer okullarla ilgilide bilgi verdi. Zengin, Milli Eğitim Müdürü ile telefonla görüştüğünü ve randevu istediğini belirterek, elinden geleceğini yapacağını, SESOB’un kendilerine destek olacağına inandığını söyledi. Zengin, merkezdeki kız öğrencileri, nasıl başka bir yere gönderilebileceğini de vurguladı.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

SESOB Başkanı Hasan Alişan, hiçbir öğrencinin deprem bölgesinde, güvensiz ortamda eğitim görmelerini istemediklerini belirterek, “Ancak, bazı meslek liseleri, mevcut ve fiziki mekanları açısından uygun. Eğer Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi taşınacaksa buralar değerlendirilmeli. Ancak biz ülkenin kalkınması, Sakarya’nın gelişmesi için mesleki eğitimin dışlanmasını istemiyoruz. Biz sorunu çözmek istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Mesleki Eğitim Merkezi Okul Koruma Derneği Eski Kurucu Başkanı İbrahim Zengin basın açıklamasının sonunda iyi niyetli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Kerime Hatun okulu var. FETÖ’den milli eğitime devredildi. Pırıl pırıl bir okul ve 10 dönümlük bir bahçesi var. Buraya öğretmen evi yapılacakmış diyorlar. Öğretmenlere çok büyük bir saygım vardır. Ama böyle büyük bir bahçe de öğretmenin ne işi var. Yunus Çiloğlu Meslek Lisesini oraya taşısınlar” diyerek öneride bulundu. Serkan OK

#

04 Tem 2019 - 11:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.