Zam vurdu, Sakarya'nın ekmeği küçüldü!

Sakarya'nın ekmeğinin boyutu federasyonun kararıyla 260 gramdan 220 grama düşürüldü. Geçtiğimiz yıl 1 Eylül itibarıyla ekmeğin fiyatı 1,5 liradan 2 liraya, gramı da 210’dan 260’a yükseltilmişti

sakaryayenihaber.com-

Yeni yıl, enflasyon zammıyla birlikte yeni fiyat artışlarını da beraberinde getirdi. Un, elektrik, doğalgaz ve asgari ücrete getirilen zamların ilk yansımasını yine ekmeğimizde gördük. Sakarya'nın ekmeğine son olarak geçtiğimiz yıl 1 Eylül’de zam gelmişti. 210 gramı 1,5 TL olan ekmek, bu tarihten sonra 260 gramı 2 liradan yüzde 7 zamla satılmaya başlanmıştı. Sakarya’nın ekmeği sadece 4 buçuk ay sonra ikinci kez zamlandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu, dün yaptığı açıklamada ekmeği fiyatının aynı kaldığını ancak 40 gram küçüldüğünü duyurdu. Buna göre 260 gramı 2 TL'den satılan ekmek 220 grama düşürüldü. Ekmek, cumartesi sabahı itibariyle 40 gram kaybederek yine 2 TL'den satılmaya başlandı. Federasyonun yaptığı açıklamada,"Salgın dönemi dikkate alınarak maliyetlerdeki yüksek artışa rağmen yüzde 15 oranındaki fiyat artışı, tüketicilerimiz düşünülerek hesaplanmıştır" ifadeleri yer aldı.

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları,

Bildiğiniz üzere ilimizde daha önce 260 gr. 2.00 TL. olan ekmek fiyatımız başta un olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve asgari ücrete gelen artış sebebiyle fiyat sabit tutularak 220 gr., 2.00 TL.’den satışa sunulacaktır.

Yeni fiyat uygulaması 16 Ocak 2021, Cumartesi günü itibariyle başlayacaktır.

Yaşanan salgın dönemi dikkate alınarak, maliyetlerdeki yüksek artışa rağmen % 15 oranındaki fiyat artışı tüketicilerimiz de düşünülerek hesaplanmıştır.

Bilgi edinilmesini rica ederiz.

15 Oca 2021 - 16:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Çeşme Meydanı Esnafı - İnsanoğlunun gözü doymadıktan sonra karnı doysa nolur!!! Bu fırıncıların gözü doymazsa bizim karnımız zaten zor doyar!!! Biri de çıksın batan bir fırıncı göstersin!!! Ben batıyorum pandemi de çivimi çakıyor!!! Ama fırıncılar zarar ediyor heee !! Başka da bir şey demiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 16:02
05

Ismail - Eeeee demekki bizede bir Ekrem İmamoğlu lazımmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 16:02
04

Elagözlü - O nasıl iş ya hem zam hem gramajını düşürüyorsunuz Allah belanızı versin rabbim yedirmesin İnş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 16:02
03

İbrahim savaş - Hırsızlar insanların ekmeği çaldınız. Allahsızlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 16:02
02

Mustafa yavru - Vali bey göreve hırsızlara fırsat vermeyin. Memlekette sesi çıkmayan çok koyun var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 16:02
01

Takipci halk - Bu zamlarlar gram düşürmeler düpedüz terbiyesizlik günahtır bir sürü kalabalık aileler var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 16:02