"ALTERNATİF YERLER BAKIYORUZ"

İlimizde öğrenim gören üniversitelilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni yapılacak yurtlara arsa temini için düzenlenen toplantıya katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Önümüzdeki süreçte ilimizde yapmayı planlandığımız yurtlarla ilgili bir çalışma yaptık. Kampüs alanında zaten başlattığımız bir yer var. Bir de alternatif yerler bakıyoruz" dedi.

Şevval Şüküroğlu
Şevval Şüküroğlu Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Sakarya Yenihaber

VALİ KARADENİZ BRİFİNG ALDI

İlimizde öğrenim gören üniversitelilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için  yeni yurtlar yapılması planlanıyor.  Vali Yaşar Karadeniz; ilimizde öğrenim gören gençlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeni yapılacak öğrenci yurtlarına arsa temini ile ilgili gelişmelerin ele alındığı toplantıya başkanlık ederek ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinden brifing aldı. Vali Karadeniz ayrıca yurtların son durumuyla ilgili de yetkililerden bilgi aldı. Toplantıda Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da hazır bulundu. Toplantıda ilimize okumaya gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşamaları için gerekli çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

KAMPÜSTE DEVAM EDİYOR

Konu ile ilgili gazetemiz Yenihaber'e açıklama yapan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç , "Çevre Şehircilik İl  Müdürlüğümüzden kamuya ait alanlar tespit ettirdik. Önümüzdeki süreçte ilimizde yapmayı planlandığımız yurtlarla ilgili bir çalışma yaptık. Henüz netleşen durum yok. Üzerinde çalışıyoruz. Kampüs alanında zaten başlattığımız bir yer var. Oranın imarı, tadilatı büyükşehir meclisinde görüşülecek. Bir de alternatif yerler bakıyoruz. Süreç içerisinde birkaç yere daha karar vereceğiz. Arsa temini yaptıktan sonra bakanlığımız tarafından yurdun yatırım planına alınıp alınmayacağı belli olacak ve ona göre de yurtla ilgili bilgiler daha da netleşmiş olacak" dedi. 

 

16 Eki 2023 - 14:55 - Gündem

Muhabir  Şevval Şüküroğlu


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.