Halkın Refahı mı, İktidarın Devamı mı?

İktidar, kültürel yapısı gereği kaderci bir anlayışa sahip!

Yeterince sabredilirse, olumsuzlukların bir şekilde geçeceğini düşünüyor. Yeterince beklemenin ve direnmenin arsasından ekonominin doğal mekanizmalarının bir şekilde dengeye oturacağını sanıyor.

Belki de halkın refahı ile kendi iktidarı arasında sıkışmış durumda olduğundan gerçekçi kararlar alıp, uygulayamıyor. Mesela; kemer sıkamıyor, radikal kararlar alamıyor, neşteri vuramıyor, yapısal değişikliğe gidemiyor…

02 Mayıs 2019 tarihi itibariyle canım Türkiye’min birinci derece önemli konusu ekonomidir.

Çünkü mevcut ekonomik durumda insanlar, gıda, sağlık, eğitim, yatırım ve tasarruf gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktadırlar.

Hayatlarımıza borçlanarak devam ediyoruz.

Beklenen düzelmenin gecikmesi, maliyetleri artıracağı için öncelikle yeni neslin yetişme sürecine zarar verecek ve onların geleceğinden eksiltecektir.

Dün 14 aydır işsiz olan bir genç ile tanıştım. Kelimenin tam anlamıyla; koyuvermişti! Sokaktaki insanlar mutsuz ve karamsar.

Evlilikler azalırken, boşanmalar artıyor! Neden? Özgürlük merakından mı?

Körfez savaşından bu tarafa yaşanan bütün ekonomik krizleri hatırlıyorum. Vakit açısından belli bir dönem devam etmiş ve sonra yerini rahatlamaya bırakmıştı.

İnsanlar, o dönemki iktidarların yönlendirmeleri ile çalkantılı dönemleri geçirmeyi bilmişlerdi.

Sonra yaralarını sarmışlar ve hayatlarına devam edebilmişlerdi.

Oysa bu sefer zaman planlaması yapabilmek kolay değil. Çünkü iktidar ekonomi hakkında hiçbir şey söylemiyor!

Gösterge rakamları belirsiz! İşsizlik oranı ne? Enflasyon yüzde kaç? Döviz kuru beklentisi ne durumda? Rezervler na kadar? İthalat ne olacak? Borsa? İhracat? Tarım? İnşaat? Vergi? Ücretler?

Hiçbir teknik, kritik bilgi açık değil! Kamuoyunda resmi rakamların ardına “ama gerçekte şöyle” diyerek başka rakamlar tartışıyor.

Ekonomiyi yönetenlerin lakaytlığı ile iktidara güvenenlerin sayıca çokluğu nedeniyle mevcut durum analizi bile (SWOT) yapılamıyor.

Oysa iktidar bugün olacakları çok önceden biliyordu. Gerekli önlemleri almakta başarısız oldular.

Bildiğiniz gibi normal programa göre başkanlık ve milletvekili seçimleri, bu yaz, yerel seçimlerden sonra yapılacaktı.

Seçimleri öne alarak ekonominin dibe vurduğu bir dönemde halkın karşısına çıkmak zorunda kalmaktan kendileri korudular.

İyi de bizi kim koruyacak?

Şimdi önümüzde seçimsiz uzun bir dönem var. İktidar, yapılması gerekenleri kendine zarar vereceğine inansa bile yapmak zorundadır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Serdar Çakan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler