"Atatürk anıtı kısıtlamada kaldırılacak" iddiası!

3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sırasında Geyve Cumhuriyet Meydanı'nın ortasında bulunan 60 yıllık Atatürk anıtının kaldırılarak, Belediye binasının önüne taşınacağı iddia edildi. Belediye kaynakları ise söz konusu çalışmanın kısıtlama sürecinde yapılmayacağına yönelik açıklama yaptı.

"Atatürk anıtı kısıtlamada kaldırılacak" iddiası!
Haber albümü için resme tıklayın

Geyve Meydan Projesi kapsamında 60 yıllık Atatürk anıtı meydanın ortasından kaldırılarak Belediye binasının önüne taşınıyor. Yerine ise ilçenin sembolü Ayva temalı heykel geliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Geyve Meydan Projesi'nde çalışmalar aşama aşama devam ediyor. Geyve Sinanbey Camii çevresi ile başlayan, Hükümet Konağı ve askerlik şubesi binalarının yıkılmasıyla devam eden projede sıra Atatürk anıtının meydanın ortasından kaldırılarak Belediye binası önüne taşınması kaldı.

Konuyla ilgili Geyveli siyasi temsilciler ve Geyveliler, Atatürk anıtının belediye binası önüne taşınmasına sıcak bakmıyor.

Geyveli siyasi temsilciler ve Geyveliler, "Ayva'nın tanıtımı, ilçemiz için elbette önemli. Ancak; 700 yıldır ezan sesi dinmeyen, Milli Mücadele'de büyük bir direniş göstererek düşman işgaline uğramayan Geyve'mizde; herkes meydandan geçerken, Atatürk anıtına baktığında onurla geçmişini hatırlıyor ve gurur duyuyor. Bundan dolayı 60 yıldır ilçemizin gurur abidesi haline gelen Atatürk anıtının meydanın ortasından kaldırılmasını istemiyoruz" ortak görüşünde birleşmişti.

Başkan Yüce "Mutabakat" sözü vermişti

Konuyla ilgili olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve halkının bu hassasiyetini gözeterek "Geyve'deki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve toplumun tümüyle barışık bir şekilde mutabakat yapılarak haraket edileceğini" söylemişti.

Edinilen bilgilere göre bugüne kadar Geyve'deki siyasi parti temsilcileri ve Geyve halkıyla mutabakat görüşmelerinin yapılmadığı iddia edildi.

Umarız ki duyduklarımız doğru çıkmaz. Vatandaşların görüşleri, tepkileri dikkate alınır.

GEYVE.COM

Sakarya Yenihaber'e konuşan belediye kaynakları, iddia edilen çalışmanın kısıtlama günlerinde yapılmayacağını açıkladı.

01 Oca 2021 - 13:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.