O mahallede her gün deprem oluyor!

İhsaniye sakinleri 18 yıldır toza mahkum; tarım ve hayvancılık yok oldu: "Toprağın altına mı girelim?"

O mahallede her gün deprem oluyor!
Geyve'de 18 yıldır kabusu yaşıyorlar
Video için play'e tıklayın

Geyve'de 18 yıldır kabusu yaşıyorlar

sakaryayenihaber.com - Azim ÇELİK'in haberi

Geyve ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde büyük bir isyan var. Meyve, sebzelerin yetiştiği verimli araziler üzerine 18 yıl önce bir taş ocağı kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat ve Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) raprunu alıp onaydan geçen tesis, bölgedeki hayatı felç etti. Tesis faaliyete geçtiği gündne bu yana üzüm, zeytin, kiraz, kayısı, fındık, çilek ve sebzelerin yetiştiği bölgede tarım yok oldu.

EYLEM YAPTILAR: TALEPLER RED EDİLDİ

Bahçelerdeki tüm ağaçların üzerini toz kapladı, hayvancılık yapmak ise imkansız hale geldi. Her sabah dinamitpatlamaları sebebiyle her gün bir depremle uyandığını belirten bölge halkı, evlerinde yıllardır toz içinde yaşıyor. Defalarca imza toplayıp evrak hazırlayan vatandaşlar bakanlık, kaymakamlık ve savcılığa yaptığı tüm başvuruların red edildiğini iddia etti. Köy meydanında toplanıp taş ocağı yakınlarında eylem yapan bölge halkı isyanını şu sözlerle dile getirdi

ADALET GÖREMİYORUZ

İhsaniye Mahalle Muhtarı Yörük Bayram: "Köyümüzde taş ocağı 18 yıldır var, hala faaliyeti sürüyor. Burası toz içinde, tüm yetkililere bildirdiğimiz halde hiç bir önlem alınmadı. Mahkemeler hep red oldu. Adalet arıyoruz ama Adalet Partisi de bulamıyorum. Hiç bir yetkili gelip derdimizi dinlemiyor. Masanın üzerinde veriyorlar ÇED raporunu iş bitiyor, gelip köylüye soran yok. Gelip inciri, domatesi, bireri yiyen yok."

SIKIŞIP KALDIK

Halim Uysal: "Bu taş ocağı uzun yıllardır burada. En büyük sorunu toz, atılan dinamitlerden evreki deprem sorunu. Zaten zirai hiç bir şey yok, köy vasfından çıkmış şehir vasfına dönmüş. Şehir vasfında da köyün hiç bir geliri yok. Biz burada sıkışmış kalmışız. Bize el uzatan yok, ne kaymakamından, valisinden, taş ocağının sahibi zaten duvar oradan hiç bir şey göremiyoruz. Evler toz içinde, içine kadar. Sebze, meyve diye bir şey yok. Köy olmasına rağmen burada hayvancılıkta yok."

MEYVE SEBZE YETİŞMİYOR

Ahmet Yılmaz: "Taş ocağına en yakın ev benimki, 50 metre mesafe var. Geçen Ali İnci geldi, tozu durduracağım dedi. 3-5 taş var karşılarda oraları neden almamış diye onun peşinde. Hala buradan bir şeyler yemeye uğraşıyor. Kendimizi mezarlığa hapis mi edelim, toprağın altına mı gömelim? Bu insanlar burada artık üretim yapamıyor, burada meyve ve sebze yetişmiyor. Burada artık hayat yok sesimizi kim duyacak?"

TOPRAĞIN ALTINA MI GİRELİM?

Ahmet Öztürk: "Yaprağı görüyor musunuz? Sayın belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanım. Bunu CİMER'e mi söyleyelim? Sizi buraya neden koydular? Bu milleti toprağın altından mı toplayacaksınız? Buna bir çözüm istiyoruz başka bir şey değil. Ali İnci geliyor burada milletin aklıyla alay ediyor. AK Parti'den olması buna sebep mi yani? Bunun gereği artık bir an önce yapılsın. Bu yaşananlara son verilsin"

Sakarya Yenihaber

22 Eyl 2020 - 09:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

salih Doğanay - Bende AK partiliyim ama taş ocağının dinamit patlatıp köyü toz içinde bırakmasına isyan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
07

Yörük Bayram - Kul hakkı yemek domuz eti yemekten daha çok ğünah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
06

Yörük Bayram - Benim sicil belli senin Adın yok Soyadı yok eyvAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
05

Ahmet Öztürk - Kim bu ya adını soyadını yazınız da eleştiri izle cevap verelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
04

Yilmaz - Sicili bozuk dediginiz adam mahhalle muhtarı seçil adam devlet mazbata vermiş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
03

Cengiz tetik - Muhtarda bizim köyde bizim konuları çarpıtmaya gerek yok bu haberde mağdur olmuş köylünün SESİ VARR!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
02

Bülent ÇİFTÇİ Yörük ağası baba ATOM - Lan Oğlum Sana Hiç Öğretmediler mi Delikanlı ADAM'ın Adı Vardır veya ŞANI NAMI vardır benim gibi MESELA çık ortaya da YALAMALIK Yapma birde ( Utanmadan İnsaf yazmışsın ) sen ilk önce güzel bir DERS al öyle yaz sicili bozuk ADAMI Devlet Zaten MUHTAR Yapmaz iftira atma İNSAFINI Sürdür Sen O BAŞKANIM BAŞKANIM Sıkıntı yok Diyenleri Kendin Gördün mü İNSAF lısın ya Hergün PATLAMA mı Olur Diyorsun Beton ihtiyacına gelince Köy içi de Olmaz Asfalt Diyorsun Düzenli ADAM gibi Olacak Senin Gibi YALAMA Olmayacak ilk Önce DERS Alacaksınız Sonra Yorum ve Yardımcı Olacaksınız YALAMA Olmayacak ADAM Olacaksınız YAŞAMAYA & DÜRÜSTLÜĞE ve YALAMA OLAMAYA Devam ANLAYANLARA AĞA SÖZÜ yörük ağası baba ATOM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45
01

Sezai Yılmaz - İsmini cesaret edip de yazamayan şerefsizdir bu ocaktan kimler çıkar sağlıyorsa helbet çıkacak meydana hiçbir zaman için yapanın yanına Kar kalmaz biraz dürüst olalım dürüst yalakalık yapanlar da belli y******** yapanlarda sayın Ali inci'nin peşinde yalakalık yapanlar belli yalakalık da menfaat sağlayanlar da belli kime kum ihtiyacı var Kim kum aldı onlar da belli kime mucur'un makarna gelende belli ama bunlar hepsi çıkacak meydana

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 09:45