2018 YILI BÜTÇESİ 126 MİLYON 500 BİN TL

Adapazarı Belediyesi’nin dün yapılan meclis oturumunda 2018 yılı tahmini bütçesi 126 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. AKP’li Meclis üyesi Evren Çakırsoy, bütçede kültür ve sanat payının arttırıldığını söyledi

Adapazarı Belediyesi’nin dün yapılan meclis oturumunda 2018 yılı tahmini bütçesi 126 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Toplantıda konuşan MHP’li Meclis üyesi Mehmet İr, bütçede borçlanma hedefinin olmadığını belirterek, “Bütçemiz yaklaşık 126 milyon 500 bin TL olup bunların içinde en fazla payı sırasıyla, yüzde 27 oranında Temizlik İşleri Müdürlüğü, yüzde 20 oranında Fen İşleri Müdürlüğü, yüzde 16 oranıyla Mali Hizmetler Müdürlüğü, yüzde 7 oranında Destek Hizmetler Müdürlüğü ve yüzde 5 oranında ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilk 5 sıradadır. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışına hitap eden bütçe oluşturma yollarını hep birlikte aramalıyız” dedi. Bütçede yatırımın olmadığını iddia eden İr, “Bütçe tüketim ağırlıklıdır. Bu yüzden harcamalarımıza azami gayret göstermeliyiz. 2017 yılı bütçesi, 2016’ya göre yüzde 7, 2018 bütçesinde ise 2017’ye göre yüzde 14 artış hedeflenmiştir” dedi.

KÜLTÜR FAALİYETLERİ

Mehmet İr’in konuşmasının ardından söz alan AKP’li Meclis üyesi Evren Çakırsoy ise bütçede kültür ve sanat payının arttırıldığını belirterek, “Kültürde yaptığımız çalışmalar sosyal belediyecilik anlayışının daha da gelişmesini istemek. Belediyemizden halka yaptığı yardımları arttırmaya biz vesile olalım istedik. Ben özellikle Adapazarı’nı Sakarya’nın başkenti olarak gördüğümden dolayı kültür ve sanata destek vererek geliştirmek istiyoruz. Adapazarı kültür ve sanat da bize daha güzel şeyler verecektir” dedi. Konuşmaların ardından tahmini bütçe kabul edildi.

#

13 Eki 2017 - 10:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.