70 METRE ÇEKİLDİ

Son 10 yılın en düşük seviyesinin ölçüldüğü Sapanca Gölü, multikopterle havadan görüntülendi

İlimizin ve Kocaeli’nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’ndeki çekilme, kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde 70 metreye ulaştı. Gölün Kartepe ilçesi bölümündeki kayak tesisi, bu nedenle kullanılamaz hale geldi. Ürkütücü boyutlara ulaşan göldeki çekilme, multikopterle havadan görüntülendi. Sapanca Gölü’nün her geçen gün kötüye giden durumunu anlatabilmek için birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkanı Cemal Karaağaç, aylar önce Başbakanlık İletişim Merkezine müracaat ettiklerini söyledi.

GÖLDER TEPKİLİ

“Göldeki çekilme, bitki ve canlılar için trajik boyutlara geldi” diyen Karaağaç, şunları kaydetti: “Bugün gelinen durumda, uzun süredir GÖLDER tarafından gösterilen hassasiyetin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Göl bitkileri ve canlıları dengesi trajik boyutlarda olumsuzluğa çevrildi. Sapanca Gölü için saptama yapma dönemi yerine, etkin şekilde su rezervinin nasıl arttırılacağına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan Su Yönetimi Genel Müdürlüğü acil olarak konuyu değerlendirmelidir.”

#

13 Tem 2014 - 10:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.