AKYAZI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü SAYGIYLA ANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 77’nci yılında Akyazı’da düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı.

Akyazı’daki 10 Kasım için ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, Garnizon Komutanı Mustafa Ünlütürk ve Belediye Başkanvekili Mehmet Çakmak’ın anıta çelenk koymasının ardından 09.05’te sirenlerin çalması ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki törenin tamamlanmasının ardından protokol Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programı izlemek üzere Halk Eğitim Merkezi Salonu’na geçti.

PROGRAM

Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Okulun meslek dersleri öğretmeni Mehtap Alphan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrencilerden Sedanur Yolcu’nun okuduğu Atatürk adlı şiirin ardından Atatürk’ün Türk kadınına verdiği önemi belirten mini bir tiyatro gösterisi yer gerçekleştirildi. Tören, Atatürk Orotoryosu ile sona erdi. Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve öğretmenler Çiğdem Demirlenk ve Burçin Köse’nin mükemmel bir şekilde sunduğu anma programı, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Kenan Certel/AKYAZI

#

11 Kas 2015 - 11:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.